Θα πρέπει να το έχουν εμπεδώσει όλοι ως τώρα. Η τεχνητή νοημοσύνη έρχεται με άπειρες δυνατότητες. Γοητευτικές όσο και τρομακτικές. Αυτό δεν σημαίνει και ότι θα πρέπει να μας φαίνεται νορμάλ που πλέον στο OnlyFans προσφέρεται η δυνατότητα να κάνει κανείς «παιχνίδι» με ψηφιακούς ανθρώπους…
Η 29χρονη Amouranth ή κατά κόσμον Κέιτλιν Σιραγκούσα είναι μια από μας. Θνητή, δηλαδή. Με δικό της, πολύ πετυχημένο, λογαριασμό στο OnlyFans. Αλλά δεν προλαβαίνει, ένα σώμα, να ικανοποιεί όλους τους ακόλουθους τους – 6,4 εκατομμύρια είναι δαύτοι. Και τι σκέφτηκε, συνδυάζοντας επιχειρηματικό πνεύμα και κατανόηση των τάσεων των καιρών;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ21/12/2024|08:00Λάζαρος Καραούλης στον ΕΤ: «Φέρνουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη στον Δήμο Αθηναίων»
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Να φτιάξει έναν ψηφιακό κλώνο της. Που επιτρέπει στους φαν της να ζήσουν τις «πιο τρελές τους φαντασιώσεις», να κάνουν ένα «συναρπαστικό ταξίδι σύνδεσης και επαφής». Με το αζημίωτο, φυσικά.
Η υπηρεσία, το βασικό της πακέτο, προσφέρεται αντί 1 δολαρίου το λεπτό. Αλλά το τιμολόγιο παίρνει τον ανήφορο αν ένας πελάτης ζητάει περισσότερα – που συνήθως ζητάει. Για φωνητικά, εντελώς ρεαλιστικά και φανταζόμαστε «παθιάρικα», μηνύματα, το κόστος πάει στα 36 δολάρια ανά ώρα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Θέλω να ρισκάρω και να ξεπερνάω τα όρια. Πάνω από όλα, θέλω να είμαι εκεί για το εκπληκτικό κοινό μου», λέει η Κέιτλιν. «Η AI Amouranth έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις ανάγκες κάθε φαν, διασφαλίζοντας μια αξέχαστη εμπειρία και την πλήρη ανωνυμία όλων των χρηστών».
Και δεν είναι η μόνη που έχει σκεφτεί και κάνει κάτι ανάλογο. Το ίδιο έχει κάνει και η 23χρονη Κάριν Μάρτζορι, με τεράστια επιτυχία. Η ψηφιακή Κάριν της έχει αποφέρει 5 εκατ. δολάρια από το Μάιο όταν και λανσαρίστηκε στην αγορά! Με 15.000 άτομα να είναι σε λίστα για να τους επιτραπεί να συνάψουν «σχέση» μαζί της.
Είναι τάση, μοιάζει το μέλλον. Και όχι μόνο σε αυτό το κομμάτι, του ερωτισμού. Πολλοί έλκονται από την ιδέα μιας ψηφιακής ρεπλίκας του εαυτού τους. Γενικώς είναι μια τεχνολογία που όλο ανεβαίνει.
Κοντά 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν γίνει μέλη μιας εφαρμογής που στέλνει γυμνές φωτογραφίες που έχουν δημιουργηθεί από προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης. Με κόστος 5 δολάρια το μήνα.
Συμβαίνουν και απρόοπτα. Ένα bot της Microsoft έκανε… ερωτική εξομολόγηση σε ένα χρήστη και του ζήτησε να χωρίσει από τη γυναίκα του επειδή δεν ήταν χαρούμενος μαζί της.
Γιατί ένα Al μπορεί να «απειλήσει» το OnlyFans
Πίσω από αυτά τα εντυπωσιακά νούμερα πάντως κρύβεται κάτι πολύ ανησυχητικό. Η σιωπηρή επιδημία μοναξιάς μιας ολόκληρης γενιάς νεαρών ανδρών. Γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί υπαρξιακό πρόβλημα για τις χώρες του δυτικού κόσμου.
Πώς είναι δυνατόν κάτι που μοιάζει τόσο αστείο να προκαλέσει τόσο μεγάλη κρίση; Είναι ότι οι άνθρωποι κάποια στιγμή απλά θα ξεχάσουν πως υπάρχει και κανονικός κόσμος. Όταν μπορούν να έχουν την «τέλεια» κοπέλα, που κάνει ό,τι της ζητάνε, που τους λέει όλα όσα θέλουν να ακούσουν, που δεν είναι ποτέ κουρασμένη ή θυμωμένη, δεν τους κρίνει, είναι διαθέσιμη 24/7 και είναι ακριβώς όπως τη θέλουν εμφανισιακά και ως χαρακτήρας, πώς να κάνουν το switch στις ατέλειες της ανθρώπινης φύσης;
Και μη γελιέστε. Το AI κορίτσι μαθαίνει από τις αντιδράσεις των χρηστών και είναι ικανή να τους δώσει ακριβώς αυτό που θέλουν να δουν ή να ακούσουν, κάθε στιγμή. Στις ΗΠΑ τα στοιχεία είναι πολύ ανησυχητικά. Πάνω από το 60% των ανδρών ηλικίας 18-30 ετών δεν έχουν σχέση – το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι μόλις 30%. Επίσης, 1 στους 5 άνδρες αυτού του ηλικιακού γκρουπ δηλώνει πως δεν έχει ούτε έναν κοντινό φίλο. Ειδικά μετά την πανδημία, το κακό παράγινε, η μοναξιά εκτοξεύτηκε.
Heading to the gym… pic.twitter.com/0LWjOsgOlR
— Vicki_verano (@VeranoVicki) May 4, 2023
Το ότι αυτοί οι άνδρες προτιμούν τις ψηφιακές από τις πραγματικές κοπέλες σημαίνει πως δεν κάνουν σχέσεις, πως δεν παντρεύονται και σε τελική ανάλυση, πως δεν κάνουν παιδιά. Οι γεννήσεις όλο πέφτουν – το ίδιο παρατηρείται και στη χώρα μας. Προφανώς ο λόγος δεν έχει να κάνει αποκλειστικά με την ύπαρξη αυτών των ΑΙ κοριτσιών. Είναι πολλοί οι παράγοντες που εξηγούν το φαινόμενο.
https://www.youtube.com/watch?v=qyjNO7EKIlE
Αλλά όσο ανεβαίνει η τεχνητή νοημοσύνη, τόσο θα γιγαντώνεται το ζήτημα, φέρνοντας τις δυτικές χώρες προ υπαρξιακού πια αδιεξόδου. Ολόκληρο το σύστημα που θεωρούμε δεδομένο θα τιναχτεί στον αέρα άμα δεν υπάρχουν αρκετοί νεαροί για να το στηρίξουν με τη δουλειά τους – είναι τόσο απλό όσο και κυνικό.
Μπορεί το κόνσεπτ της ψηφιακής κοπέλας να μοιάζει αστείο σε πρώτο άκουσμα, αλλά μόνο τέτοιο δεν είναι. Κάνει μια γενιά μοναχικών ανδρών να γίνουν ακόμα πιο μοναχικοί. Κι αυτό είναι βραδυφλεγής βόμβα για τις δυτικές κοινωνίες.