Το twitter, αν και είχε μεγαλύτερη διείσδυση στον κόσμο της ενημέρωσης, της πολιτικής, στον δημόσιο διάλογο γενικότερα, δεν κατάφερε να μετατραπεί σε κερδοφόρα επιχείρηση όπως το facebook. Ετσι, πολύ γρήγορα άρχισε να συζητείται η εξαγορά του από επενδυτές. Ο ίδιος ο Ελον Μασκ είχε ρωτήσει πρόσφατα -πριν το αγοράσει- αν «πεθαίνει το twitter». Ο επιχειρηματίας είχε κατηγορήσει την πλατφόρμα για περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης, γεγονός που έχει θορυβήσει για την αύξηση των fake news και για προσπάθεια επηρεασμού των χρηστών σε πολιτικό επίπεδο – είχε ενοχλήσει η ανάρτησή του ότι οι Δημοκρατικοί υπό τον Τζο Μπάιντεν είναι πλέον το κόμμα της «διχόνοιας και του μίσους».
Λάζαρος Καραούλης στον ΕΤ: «Φέρνουμε την Τεχνητή Νοημοσύνη στον Δήμο Αθηναίων»
Οι ανησυχίες πάντως παραμένουν, ενώ αρνητική εντύπωση προκάλεσε η απόλυση του διευθυντή της πλατφόρμας, Παράγκ Αγκραβάλ, και άλλων δύο ηγετικών στελεχών της αμέσως μόλις απέκτησε επισήμως το τουίτερ.
Ο Μασκ είναι εκτελεστικός διευθυντής της Tesla, της SpaceX, ιδρυτής άλλων εταιριών και απέκτησε την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Η εταιρία του Τέσλα έχει ένα τεράστιο εργοστάσιο στη Σαγκάη, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το τwitter για να περιορίσει όσα λέγονται για την Κίνα, ώστε να μη διαρρήξει τις σχέσεις του με το Πεκίνο. Πάντως, ο Μασκ διαβεβαίωσε τον Ευρωπαίο επίτροπο Τιερί Μπρετόν ότι το twitter θα τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.