«Από όσο ξέρουμε, η τεχνολογία mRNA δεν έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ για τη θεραπεία αλλεργιών. Αποδείξαμε ότι το φάρμακό μας μπορεί να λειτουργήσει για να κατευνάσει τις αλλεργίες στα φιστίκια και πιστεύουμε ότι μπορεί να κάνει το ίδιο και για άλλα αλλεργιογόνα σε τρόφιμα ή φάρμακα, καθώς και για αυτοάνοσες παθήσεις», δήλωσε ο δρ. Αντρέ Νελ, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης.
Οι ερευνητές τοποθέτησαν το mRNA μέσα σε ένα νανοσωματίδιο και το χορήγησαν στο ήπαρ για να στοχεύσει συγκεκριμένα κύτταρα και να τα κάνει πιο ανθεκτικά στις πρωτεΐνες του φιστικιού. Οι περισσότερες δοκιμές σε ποντίκια έδειξαν ότι το φάρμακο όχι μόνο ανέστρεψε την αλλεργία στα φιστίκια, αλλά απέτρεψε και την ανάπτυξη σοβαρών παθήσεων. Άλλες δοκιμές σε ποντίκια έδειξαν ότι η θεραπεία με νανοσωματίδια βελτίωσε την ανθεκτικότητα των ζώων στα φιστίκια.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, η θεραπεία με νανοσωματίδια θα μπορούσε να είναι έτοιμη για κλινικές δοκιμές εντός τριών ετών. Η ομάδα σκοπεύει να διερευνήσει αν αυτά τα νανοσωματίδια θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 1.
Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «ACS Nano».
Επτά λόγοι που το Blogging είναι απαραίτητο για το E-commerce σου!
Πηγή: Interesting Engineering
Ειδήσεις σήμερα
ΑΣΟΕΕ: Παράκουσε εντολές και πυροβόλησε 4 φορές ο αστυνομικός