Αρχίζοντας το 2023, το εν λόγω Φεστιβάλ φιλοδοξεί να γίνει θεσμός, αναδεικνύοντας, προωθώντας και εξελίσσοντας προϊόντα τοπικής καλλιέργειας, καθώς και γεύσεις από παραδοσιακές συνταγές από τη Χίο, τις Οινούσσες και τα Ψαρά.
Έλληνες chefs, με συναδέλφους τους από την Τουρκία και τη Ρουμανία, θα δημιουργήσουν πιάτα έκπληξη για τρεις ημέρες, 7, 8 & 9 Ιουλίου, στη Χίο.
Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει Live Μαγειρική & γευσιγνωσία, γνωριμία με παραδοσιακά ντόπια προϊόντα, χορευτικά παραδοσιακά δρώμενα, θεματικά master class με Διεθνούς φήμης μάγειρες.