Όπως αποκαλύπτει (5/12) η εφημερίδα της Καταλωνίας «Mundo Deportivo», «οι επαφές με συλλόγους για να τους προσελκύσουν στο έργο A22- της εταιρείας που κινεί τα νήματα της ευρωπαϊκής Super League–, στο οποίο η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα είναι τα “ορατά κεφάλια”, ήταν πολύ καρποφόρες».
Φαίνεται να έχουν συνομιλήσει με περισσότερους από εκατό συλλόγους στην Ευρώπη που έχουν αγωνιστεί ή μπορεί να φιλοδοξούν να το κάνουν σε ηπειρωτικό επίπεδο και ήδη περίπου 60 που δήλωσαν πρόθυμοι να συμμετάσχουν στο έργο.
Να σημειωθεί ότι η μορφή της ευρωπαϊκής Super League προβλέπει μια πρώτη κατηγορία 16 κορυφαίων συλλόγων (Star League) στην οποία θα είναι οι καλύτεροι σύλλογοι από τα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Ισπανία, Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία και Γαλλία) και άλλες από ισχυρές από χώρες όπως η Πορτογαλία και η Ολλανδία.
Επιπλέον, υπάρχει ένας δεύτερος όμιλος επίσης 16 ομάδων (Gold League) και ένας τρίτος 32 ομάδων (Blue League) εκ των οποίων οι 20 θα πέφτουν κάθε χρόνο.
Εθνικής Ελλάδας: Στο Καραϊσκάκη ο εντός έδρας αγώνας με τη Σκωτία για τα play-offs του Nations League
Στον όμιλο των 16 κορυφαίων συλλόγων θα υπήρχαν δύο όμιλοι των οκτώ που θα αγωνίζονταν σε ένα πρωτάθλημα όλων εναντίον όλων που θα έδιναν 14 παιχνίδια σε εκείνη τη φάση. Στη συνέχεια, οι τέσσερις πρώτοι σε κάθε όμιλο θα έπαιζαν μεταξύ τους στους προημιτελικούς ως αποκλειστικός-σε δύο αγώνες-, καθώς και στους ημιτελικούς, και έναν μονό τελικό. Συνολικά, ο πρωταθλητής θα πρέπει να παίξει 19 παιχνίδια, όταν στο τρέχον σχήμα του Champions League είναι το πολύ 17.
Μερικοί αγώνες που θα παίζονταν πάντα μέσα στην εβδομάδα, διατηρώντας έτσι τις διοργανώσεις του εθνικού πρωταθλήματος για το Σαββατοκύριακο.
Το σχέδιο της διοργάνωσης παραμένει ενεργό επειδή η δικαιοσύνη αποφάνθηκε υπέρ των διοργανωτών του τόσο στο εμπορικό δικαστήριο με αριθμό 17 στη Μαδρίτη όσο και στην απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΔΕΕ) του περασμένου έτους. Με αυτές τις δικαστικές εγγυήσεις, οι σύλλογοι που υπέγραψαν την αρχική συμφωνία παραμένουν συνδεδεμένοι με την ευρωπαϊκή Super League, ακόμη κι αν την αποχώρησαν επίσημα λόγω πιέσεων από την UEFA και ακόμη και τις τοπικές κυβερνήσεις, όπως ξεκάθαρα συνέβη στην Αγγλία.
Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι δύο αποφάσεις υποστηρίζουν τη δημιουργία και την εφαρμογή μιας ευρωπαϊκής Super League ενώπιον της UEFA, των εθνικών ομοσπονδιών και πρωταθλημάτων και της FIFA.
Μεταξύ εκείνων που είναι ξεκάθαρα κατά είναι η Παρί Σεν Ζερμέν του Αλ Κελαϊφί που είναι τώρα πρόεδρος της ECA (European Club Association), η Μάντσεστερ Σίτι, η πρώτη από την Αγγλία που εγκατέλειψε το έργο υπό την πίεση του –τότε πρωθυπουργού-Μπόρις Τζόνσον, και η Μπάγερν Μονάχου, αν και πιστεύεται ότι οι Γερμανοί θα μπορούσαν να επανεξετάσουν τη θέση τους εάν τονιστεί η αξιοκρατική πρόσβαση στη Super League.
Ειδήσεις σήμερα
Καναδάς: Άνδρας τα έβαλε με πολική αρκούδα για να σώσει τη σύζυγό του