Και οι έξι προσφυγές παραπέμφθηκαν στο ίδιο σώμα διαιτητών του CAS, που πραγματοποίησε ακροάσεις με τα μέρη μέσω τηλεδιάσκεψης στις 5 και 11 Ιουλίου 2022. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η επιτροπή έκρινε ότι η κλιμάκωση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και οι απαιτήσεις από το κοινό και τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, δημιούργησαν απρόβλεπτες και πρωτόγνωρες συνθήκες στις οποίες η FIFA και η UEFA έπρεπε να ανταποκριθούν.
«Κατά τον καθορισμό ότι οι ρωσικές Εθνικές ομάδες και οι σύλλογοι της χώρας δεν θα πρέπει να συμμετέχουν σε αγώνες υπό την αιγίδα τους, ενώ αυτές οι συνθήκες επιμένουν, το σώμα (διαιτητών) διαπίστωσε ότι και τα δύο μέρη ενήργησαν εντός της διακριτικής ευχέρειας που τους παραχωρήθηκε, βάσει των αντίστοιχων καταστατικών και κανονισμών τους», υπογραμμίζει το CAS, αναφερόμενο στο κίνητρο για την απόφαση των ανώτατων ποδοσφαιρικών αρχών.
«Το σώμα θεωρεί ατυχές το γεγονός ότι οι τρέχουσες στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία, για τις οποίες δεν έχουν καμία ευθύνη ρωσικοί ποδοσφαιρικοί σύλλογοι, Εθνικές ομάδες και παίκτες, έχουν, για αποφάσεις της FIFA και της UEFA, τόσο αρνητικό αντίκτυπο σε αυτούς και στο ποδόσφαιρο. Όμως, αυτές οι επιπτώσεις έχουν αντισταθμιστεί από την ανάγκη για ασφαλή και εύρυθμη διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών γεγονότων για τον υπόλοιπο κόσμο», ολοκληρώνει το CAS.
Ειδήσεις σήμερα
Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου: Ξεκινά σήμερα – Οι ελληνικές συμμετοχές και το τηλεοπτικό πρόγραμμα