Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έλαμψε στο πρώτο All Star Game της καριέρας του και το αποδεικνύουν τα λόγια του «βασιλιά» ΛεΜπρον Τζέιμς μετά τέλος της «γιορτής των αστεριών» που φιλοξενήθηκε στη Νέα Ορλεάνη: «Ηταν εξαιρετικός. Όριό του είναι ο ουρανός. Από την αρχή ως το τέλος του αγώνα ήταν πολύ καλός». «Εχει ήδη πλέον μια συμμετοχή σε All Star Game και θα έχει πολλές ακόμη στο μέλλον», προέβλεψε ο συμπαίκτης του στην ομάδα της Ανατολής και ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην ιστορία του NBA.
Ο «Giannis» σε ένα All Star Game, το οποίο θύμιζε περισσότερο διαγωνισμό καρφωμάτων, ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας της Ανατολής, που ηττήθηκε από τη Δύση με το απίστευτο σκορ 192-182 (το οποίο αποτελεί ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία της διοργάνωσης), με 30 πόντους με 14/17 σουτ, και 6 ριμπάουντ σε 22’ συμμετοχής, ενώ τρία καρφώματά του συμπεριλήφθηκαν στο Top 10 των καλύτερων φάσεων του αγώνα:
**Το πρώτο στην πρώτη περίοδο του παιχνιδιού, μετά από κλέψιμό του στον Τζέιμς Χάρντεν.
**Ξανά μετά από κλέψιμό του στον Χάρντεν στην τρίτη περίοδο, ο «Greek Freak» κάρφωσε στον αιφνιδιασμό με στυλ… ανεμόμυλου και Μάικλ Τζόρνταν, ενώ ο αντίπαλος Στεφ Κάρι είχε ξαπλώσει στο παρκέ!
**Το τρίτο κάρφωμά του ήταν η δεύτερη καλύτερη φάση του All Star Game (πρώτη ήταν ένα κάρφωμα του Τζέιμς). Ο Αντετοκούνμπο στην τρίτη περίοδο, επίσης, σηκώθηκε στον… ουρανό μετά από άστοχο σουτ για το φόλοου κάρφωμα.
Ο 22χρονος περιφερειακός, που έγινε ο πρώτος Ελληνας μπασκετμπολίστας που συμμετείχε σε All Star, με την παρουσία του στον αγώνα της Νέας Ορλεάνης… έσπασε μια σειρά από ρεκόρ:
**Οι 30 πόντοι που πέτυχε είναι η καλύτερη επίδοση Ευρωπαίου παίκτη στην ιστορία της διοργάνωσης και ρεκόρ για παίκτη του Μιλγουόκι, επίσης, στα χρονικά του θεσμού. Είναι ακόμη η δεύτερη καλύτερη επίδοση πρωτοεμφανιζόμενου παίκτη. Το ρεκόρ έχει ο Τομ Τσέιμπερς με 34 πόντους σε ντεμπούτο του στον «αγώνα των αστεριών» του 1987 που αναδείχθηκε MVP.
* Τα 14 εύστοχα σουτ είναι η καλύτερη επίδοση παίκτη που κάνει ντεμπούτο σε All Star Game στην ιστορία.
Ο «Giannis» συνολικά ήταν τρίτος σκόρερ του All Star, πίσω από τους Αντονι Ντέιβις (51 πόντοι), Ράσελ
Ουέστμπρουκ (41), παρότι αγωνίστηκε ελάχιστα στην τέταρτη περίοδο.
Ο Ντέιβις έκανε νέο ρεκόρ πόντων, καταρρίπτοντας εκείνο των 42 πόντων του Ουίλτ Τσάμπερλάιν, που κρατούσε από το All Star Game του 1962! Και παράλληλα αναδείχθηκε MVP του αγώνα.