Μάλιστα αλγεινή εντύπωση προκαλεί και το γεγονός πως στη συγκεκριμένη λίστα υπάρχουν και τουλάχιστον τέσσερις αθλητές, οι οποίοι είχαν τιμωρηθεί στο παρελθόν για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Συγκεκριμένα, η αθλητική εφημερίδα Goal αναφέρει πως πρόκειται για τον Βασίλη Δεμέτη (κολύμβηση), που διορίζεται στη γραμματεία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, την Μάρθα Μάτσα (κολύμβηση), που διορίζεται στον οικονομικό τομέα του ίδιου υπουργείου, την Μαρία Πυπιλιαρίδου (άρση βαρών), που διορίζεται στη γραμματεία του ΓΕΣ και τον Αρθούρο Ακριτίδη (άρση βαρών), που διορίζεται ως φύλακας σε σχολείο της Καβάλας.
Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει πως από τους 156 αθλητές υπάρχουν και κάποιοι που ρώτησαν εάν μπορούν να «παγώσουν» την πρόσληψή τους μέχρι να ολοκληρωθεί η καριέρα τους, όμως εισέπραξαν αρνητική απάντηση και έτσι είναι πιθανό ορισμένοι να μην αποδεχθούν τον διορισμό τους.
Εξηγήσεις για το διορισμό 156 αθλητών στο δημόσιο έδωσε υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης. Με ανακοίνωσή του τονίζει ότι πληρούν τις προϋποθέσεις και θεωρεί παράνομο το γεγονός ότι είχαν παγώσει για χρόνια οι προσλήψεις με ευθύνη των προηγούμενων διοικήσεων.
Η ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού:
«Αναφορικά με τον διορισμό 156 διακεκριμένων αθλητών, επισημαίνεται ότι πρόκειται για αθλητές που έχουν κατοχυρώσει το δικαίωμά τους για πρόσληψη στο Δημόσιο, όπως προβλέπει ο νόμος, αναφορικά με το διορισμό διακριθέντων αθλητών, που υπέβαλαν αίτηση κατά το έτος 2008 και δεν είχαν προσληφθεί μέχρι σήμερα, γιατί είχαν παγώσει οι διορισμοί τους.
Οι αθλητές πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου και δεν τίθεται θέμα μη νομιμότητας. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία γι’ αυτούς τους ανθρώπους, που με κόπους και θυσίες έφεραν διακρίσεις στην χώρα μας.
Το παράνομο δεν ήταν το ότι προχώρησαν οι προσλήψεις, αλλά ότι είχαν παγώσει επί σειρά ετών με ευθύνη προηγούμενων κυβερνήσεων, που αρνούνταν στους αθλητές κατοχυρωμένα δικαιώματα τους».