Στο πλευρό του στάθηκε ο Γιώργος Μποροβήλος του Αστέρα Τρίπολης που ισχυρίστηκε ότι… «Εχουμε πάρει αναλυτικές οδηγίες απ τους καθ ύλην αρμοδίους. Το πρώτο που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι το συντομότερο δυνατόν να αρχίσουμε (στις 6-7 Ιουνίου)».
Στο μεταξύ στο κενό έπεσε η πρόταση της Ξάνθης, να της επιστραφούν οι πέντε βαθμοί που της αφαιρέθηκαν, μετά την εισήγηση της ΕΕΑ και τις αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων, για το θέμα της μετοχικής της σύνθεσης.
Ο νομικός σύμβουλος της Λίγκας Γιάννης Οικονομάκης δεν συμφώνησε με το αίτημα της Ξάνθη για δύο λόγους, όπως είπε.
«Η απόφαση του διοικητικού εφετείου, είναι απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, εκδόθηκε μετά την απόφαση του πρωτοβάθμιου της Λίγκας. Εκδόθηκε ωστόσο πριν την επιτροπή εφέσεων, η οποία έλαβε υπόψιν της την εν λόγω απόφαση. Αν διαβάσει κάποιος την απόφαση του διοικητικού Εφετείου, θα δει οτι δεν θίγει το θέμα της αφαίρεσης βαθμών. Αναφέρει ρητά ότι χορηγεί αναστολή στην απόφαση της ΕΕΑ για αναστολή πιστοποιητικού. Και το κάνει γιατί διαβλέπει ότι διατρέχετε τον κίνδυνο να μην μπορέσετε να παίξετε στα play out. Αυτό χαρακτηρίζεται ως αδιόρθωτη βλάβη και προβλέπει, όχι την αφαίρεση βαθμών. Εάν στη συνέχεια υπάρξει δικαστική ή πειθαρχική απόφαση, τότε ναι θα πρέπει να επιστραφούν οι βαθμοί» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Οικονομάκης.
Ο Γιώργος Στράτος από την πλευρά της Ξάνθης απάντησε ότι η απόφαση για την αφαίρεση των βαθμών είναι σε συνέχεια της αφαίρεσης πιστοποιητικού συμμετοχής και πρόσθεσε. «Η σημερινή επικύρωση είναι η οριστική. Όλες οι αποφάσεις να είναι σύμφωνες με τους νόμους του κράτους» και ζήτησε την ονομαστική ψηφοφορία στην οποία μόνο η Ξάνθη υπερασπίστηκε το αίτημα της.
«ΑΕΚ, ΑΕΛ, Άρης, Αστέρας, Ατρόμητος, Βόλος, Ολυμπιακός, ΟΦΗ ψήφισαν να ξεκινήσει με 18 βαθμούς τα πλέι άουτ, όταν (και αν) γίνει η σέντρα, όσους έχει δηλαδή μετά το -5, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ «παρών», ο Παναιτωλικός και η ΕΠΟ λευκό.