Στη σύσκεψη, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, εκτός των ΠΑΟΚ και ΑΕΚ το «παρών» έδωσαν ο Πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, η Αστυνομία και άνθρωποι του ΟΑΚΑ, ενώ απουσίαζε αυτή τη φορά ο Πετρ Φούσεκ από την πλευρά της FIFA.
Αυτό που αποφασίστηκε είναι οι δύο ομάδες να πάρουν μόνο από 120 προσκλήσεις η κάθε μία, ενώ η ΕΠΟ θα λάβει 600 προσκλήσεις για τις δικές της ανάγκες. Συνολικά, δηλαδή, οι προσκλήσεις που θα εκδοθούν για τον τελικό του Σαββάτου θα είναι 840.
Η πολιτική απόφαση για το λουκέτο
Με πολιτική απόφαση το ελληνικό ποδόσφαιρο οδηγείται για ακόμη μία φορά σε έναν τελικό-παρωδία καθώς χθες ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ανακοίνωσε αυτό που όλοι περίμεναν ότι το ματς της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ στις 11 Μαίου θα γίνει μπροστά στα άδεια καθίσματα του ΟΑΚΑ.
Ο υφυπουργός στην ανακοίνωσή του αναλύοντας τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση κάνει λόγο για τα επεισόδια που είχαν γίνεις στους δύο προηγούμενους τελικούς, τα ραντεβού θανάτου που άλλα έγιναν και άλλα απετράπησαν αλλά και τις πληροφορίες ότι υπάρχει ενδεχόμενο προβοκάτσιας από τρίτους οπαδούς.
Συγκεκριμένα αναφέρεται από την ΓΓΑ ότι: Τα δεδομένα που έλαβε υπόψη του ο Γιώργος Βασιλειάδης για να καταλήξει σε αυτή την απόφαση, ήταν αφενός το τεταμένο κλίμα που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων μετά τα επεισοδιακά γεγονότα στους τελευταίους δύο τελικούς Κυπέλλου που διεξήχθησαν στον Βόλο το 2017 και το ΟΑΚΑ το 2018 και είχαν ως αποτέλεσμα να θέσουν σε κίνδυνο τους υγιείς φιλάθλους. Αφετέρου τα ραντεβού θανάτου μεταξύ οπαδών που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα και άλλα που απετράπησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, γεγονότα τα οποία δυσφημούν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι Αρχές, γίνεται λόγος για προγραμματισμό και νέων σκηνικών έντασης τόσο από σκληροπυρηνικούς οπαδούς των δύο φιναλίστ, όσο και από πυρήνες οπαδών τρίτων ομάδων».
Από εκεί και πέρα θέλησε να δώσει οικουμενική διάσταση στην απόφασή του τονίζοντας ότι προήλθε από εισήγηση της ΔΕΑΒ και διαβούλευση ανάμεσα στις ομάδες, την ομοσπονδία και την αστυνομία αλλά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ο κ. Βασιλειάδης για να αποφασίσει να ξαναβάλει λουκέτο από την στιγμή που η Πολιτεία αδυνατεί να διαφυλάξει την τάξη είχε στα χέρια του μόνο την εισήγηση της ΔΕΑΒ και δεν υπήρχε καμία ανάλογη αναφορά από την αστυνομία ενώ οι ΠΑΕ και οι ομοσπονδίες ζητούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή να υπάρχει κόσμος στο γήπεδο.
Από εκεί και πέρα από την ΓΓΑ επισημαίνεται το παράδοξο ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι υποβαθμισμένο (σ.σ. το ότι δεν μπορεί να γίνει ο τελικός κανονικά άραγε τι είναι;) και ότι «σε αντίθεση με τις προσπάθειες κάποιων υποβάθμισης του ποδοσφαίρου, τα τελευταία χρόνια γίνεται μεθοδική και συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης του με μια σειρά από παρεμβάσεις. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η έναρξη εφαρμογής του VAR και η αναδιάρθρωση που αποφασίστηκε από την ΕΠΟ και ψηφίζεται».