Συγκεκριμένα στο πόρισμα αναφέρεται ότι: «Υπό την αιγίδα της FIFA διεξάγονται αγώνες στους Ισραηλινούς οικισμούς της Δυτικής όχθης, τα εδάφη της οποίας έχουν παρθεί παράνομα από τους Παλαιστίνιους».
«Όταν διεξάγονται ποδοσφαιρικοί αγώνες σε κλεμμένη γη, τότε η FIFA λεκιάζει το ίδιο το άθλημα», τόνισε ο Σαρί Μπασί διευθυντής του HRW για το Ισραήλ και την Παλαιστίνη με την ΜΚΟ να στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στον Τζιάνι Ινφαντίνο: «Η FIFA εδώ και λίγους μήνες έχει νέα διοίκηση η οποία ανέλαβε νέες δεσμεύσεις όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και η συνέχιση των ποδοσφαιρικών δραστηριοτήτων στους οικισμούς είναι ασυμβίβαστη. Πρέπει να δείξει κόκκινη κάρτα στα κλαμπ των οικισμών, οι οποίοι είναι παράνομοι βάσει του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, καθώς η μεταφορά άμαχου πληθυσμού από την πλευρά του κατακτητή σε κατεχόμενα εδάφη παραβιάζει την τέταρτη συνθήκη της Γενεύης κι αποτελεί έγκλημα πολέμου».
Το γράμμα των παιδιών της Παλαιστίνης στον Μπαν Κι- Μουν για μια μπάλα!
Από την άλλη πλευρά αξίζει να αναφερθεί μία ιστορία. Πριν από δύο χρόνια μια ομάδα παιδιών έπαιζε ποδόσφαιρο στο χωριό Καρφ Σουρ του Τουλκαρέμ. Ο Αμίρ με ένα δυνατό βολέ έστειλε την μπάλα αρκετά μακριά, “απαγορευμένα” μακριά. Σε μια περιοχή του χωριού που βρίσκεται υπό ισραηλινό στρατιωτικό έλεγχο και πέρα από τα συρματοπλέγματα.
Η μπάλα χάθηκε. Και τότε τα παιδιά αποφάσισαν να στείλουν επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι- Μουν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ζητώντας του να μεσολαβήσει να ξαναπάρουν πίσω την μπάλα τους.
Η ομάδα των παιδιών εξήγησε, μιλώντας στο maannews.net ότι η Ισραηλινή κατοχή δεν σεβάστηκε τα δικαιώματά τους με το να μην τους επιτρέπει να ξαναπάρουν τη μπάλα, η οποία είχε εξαφανιστεί πίσω από τα συρματοπλέγματα του διαχωριστικού τείχους.
Τόνισαν ότι έχουν το δικαίωμα να παίζουν στη δική τους γη χωρίς κανένα περιορισμό . Παράλληλα, εξέφρασαν τον φόβο ότι η μπάλα δεν θα επιστραφεί ποτέ και είπαν πως επίσης φοβούνται ότι όλα τα εδάφη του χωριού που έχουν κατασχεθεί από το Ισραήλ, θα έχουν παρόμοια τύχη.