Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου:
Κανένα έγκλημα δεν μένει αδιερεύνητο
Είχαμε ένα έγκλημα ιδιαιτέρως ειδεχθές. Κανείς δεν μπορεί να αποδεχτεί σε οποιαδήποτε γειτονιά της Αττικής και σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας, να βιάζεται ένα κορίτσι, να βιάζεται μία γυναίκα. Αυτές οι καταστάσεις αντιμετωπίζονται δραστικά και αποτελεσματικά. Με την Αλβανία έχουμε πάρα πολύ καλή συνεργασία σε αστυνομικό επίπεδο. Το ίδιο ισχύει και σε επίπεδο υπουργών Δημόσιας Τάξεως. Αυτό φάνηκε όταν προέκυψε το πρόβλημα με τον 45χρονο που είχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο σε αυτή την υπόθεση και σε άλλες υποθέσεις: Κανένα έγκλημα δεν πρόκειται να μένει αδιερεύνητο και ανεξιχνίαστο και ό,τι χρειαστεί να κάνουμε θα το κάνουμε, προκειμένου οι δράστες, οι φερόμενοι ως δράστες, να οδηγούνται στη δικαιοσύνη. Ήταν θέμα τιμής για εμάς.
Όλα θα έρθουν στο φως στην υπόθεση της 12χρονης
Η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος. Οι δράστες, οι ένοχοι θα αποδοθούν στη Δικαιοσύνη και αυτό γίνεται με πολύ συγκροτημένο, οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο απ’ την πρώτη στιγμή από την Ελληνική Αστυνομία. Εδώ και λίγες βδομάδες, η έρευνα είναι στα χέρια της ανακριτικής αρχής, η οποία κατευθύνει τις έρευνες με πολύ αποτελεσματικό τρόπο και πάντοτε με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας.
Και κάτι που πρέπει να μείνει ως βασικό μήνυμα σε αυτή την υπόθεση. Είναι απολύτως αδιάφορα τα πολιτικά πιστεύω ή κάθε είδους κομματικές ταυτότητες των ανθρώπων οι οποίοι έχουν εμπλοκή στην υπόθεση. Όποιοι κι αν είναι θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, για την Ελληνική Αστυνομία, για την Κυβέρνησή μας, ο νόμος είναι νόμος και ισχύει για όλους απαρέγκλιτα, χωρίς εξαίρεση, χωρίς διάκριση. Είναι μια βαθιά λαθεμένη αντίληψη το να κομματικοποιεί κανείς τη δυστυχία που έχει βιώσει ένα παιδί δώδεκα χρονών, που βιάστηκε και κακοποιήθηκε με τον πλέον απάνθρωπο τρόπο.
Οι καταλήψεις
Σε όλη τη χώρα διεξάγονται οι επιχειρήσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την απόδοση δημόσιων και ιδιωτικών χώρων που βρίσκονται υπό κατάληψη. Αυτό έγινε και στη Λάρισα και το κτίριο αποδόθηκε στο δήμο για να λειτουργήσει το δημοτικό γηροκομείο. Υπάρχουν αρκετά τέτοια κτίρια ανά τη χώρα και υπάρχει ένας σχεδιασμός που υλοποιείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.