Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Θύμιος Γεωργόπουλος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη και τον ενημέρωσε για τη λήξη της συνεργασίας του.
Ο Θύμιος Γεωργόπουλος αποτελούσε συνεργάτη της Κουμουνδούρου τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια.Επελέγη στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, ενώ αποτελούσε και πρόσωπο εμπιστοσύνης του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.
«Θα κάνω εκτεταμένες αλλαγές και θα ήθελα να διακόψουμε τη συνεργασίας μας» είπε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης μπαίνοντας ορθά κοφτά στο ψητό.
Ο κ. Γεωργόπουλος του απάντησε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ότι «παρά το γεγονός ότι είμαι επιλογή όχι μόνο του Αλέξη Τσίπρα αλλά και της Πολιτικής Γραμματείας με την έγκριση των ανώτατων οργάνων του κόμματος, από τη στιγμή που έχεις άλλα σχέδια για το μέλλον του κόμματος θα έρθω να μαζέψω τα πράγματά μου».
Ο κ. Κασσελάκης ωστόσο δεν άφησε κανένα περιθώριο στον κ. Γεωργόπουλο και του ζήτησε να μαζέψει τώρα τα πράγματά του, όπως και έγινε.
ΣΥΡΙΖΑ: Τα πρόσωπα αλλάζουν, ο λαϊκισμός μένει
Η συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη χθεσινή πορεία, το πανό στην Κουμουνδούρου και τα φιλιά και οι αγκαλιές ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Ολγα Γεροβασίλη.
Ενα… κολάζ, που πρωτίστως δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, με όποια ηγεσία, αδυνατεί να είναι οτιδήποτε άλλο από ένα λαϊκιστικό κόμμα και δευτερευόντως αδυνατεί να πείσει ότι αφήνει πίσω του το τριήμερο-παρωδία του Συνεδρίου και «όλα καλά».
Την ώρα που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπόσχεται 13ο και 14ο μισθό στους δημοσίους υπαλλήλους, οργιώδες είναι το παρασκήνιο στο κόμμα για τις αλλαγές που ετοιμάζει στο κόμμα και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για να επιβεβαιώσει την… κυριαρχία του.
Κυρίως, όμως, την ώρα που ακόμα και φανατικοί υποστηρικτές του, όπως ο γνωστός στιχουργός Νίκος Μωραΐτης προβλέπει εκλογική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και επιτίθεται στον Αλέξη Τσίπρα για την αποτυχημένη παρέμβασή του, την ώρα που στελέχη βάζουν τον πήχη στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης, ο κ. Κασσελάκης και το επιτελείο του προετοιμάζουν το έδαφος της επόμενης ημέρας των ευρωεκλογών, με σκοπό να μη ζητηθούν ευθύνες από τον ίδιο για αυτό που έρχεται για τον ΣΥΡΙΖΑ στις 10 Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκ βάθρων αλλαγές που προανήγγειλε ο κ. Κασσελάκης στο Συνέδριο μάλλον θα περιμένουν την επομένη των ευρωεκλογών. Βλέποντας στον «πάγκο», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πηγαίνει μάλλον για ανακύκλωση προσώπων.
Βέβαιη θεωρείται η αντικατάσταση της εκπροσώπου Τύπου Δώρας Αυγέρη, αν και στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Κασσελάκης εκμυστηρευόταν σε συνομιλητές του ότι είναι ικανοποιημένος από τη δουλειά της και δεν σκέπτεται να την αλλάξει. Ηταν τότε που ακόμα τα είχε καλά με τον Παύλο Πολάκη, καθώς ειδικά για την κ. Αυγέρη λέγεται ότι το μεγάλο της μειονέκτημα είναι ότι ποτέ δεν κατάφερε να ισορροπήσει ανάμεσα στις εντολές Κασσελάκη και τα θέλω του Πολάκη. Λέγεται ότι η κ. Αυγέρη έχει αποσπάσει από τον κ. Κασσελάκη την υπόσχεση ότι θα συμπεριληφθεί στο ευρωψηφοδέλτιο και δεν αποκλείεται, αν και αυτήν την πληροφορία δεν την επιβεβαιώνει το επιτελείο του προέδρου.
Το στοιχείο που παραπέμπει στην αντικατάσταση της κ. Αυγέρη είναι ότι η Κουμουνδούρου έχει κάνει συντονισμένες διαρροές για την αντικαταστάτριά της, καθώς δίνει ως πιθανότερη την υποψήφια βουλευτή Κοζάνης και εκπαιδευτικό Εφη Μιχελάκη, η οποία προωθείται από το επιτελείο Κασσελάκη το τελευταίο διάστημα.
Βέβαιη θεωρείται και η αντικατάσταση του διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και εξαδέλφου του πρώην προέδρου, Γιώργου Τσίπρα, ο οποίος επίσης οδεύει προς το ευρωψηφοδέλτιο. Λέγεται ότι θα τον αντικαταστήσει ο «πασοκογενής» Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος μπορεί να μην κατάφερε να εκλεγεί στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά πρωταγωνιστεί εντός κόμματος και κυρίως στα social media για την αφοσίωσή του στον Στέφανο Κασσελάκη.
Τις τελευταίες ώρες ωστόσο ακούγεται και ένα άλλο όνομα για την ίδια θέση, αυτό του επίσης «πασοκογενούς» Θανάση Οικονόμου, μιας και ο κ. Κασσελάκης θέλει με τις αλλαγές που σχεδιάζει να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρατήσει τη ριζοσπαστική Αριστερά και θα προσεγγίσει την Κεντροαριστερά. Ο κ. Οικονόμου φέρεται να είναι πρόταση του κ. Καπνισάκη.
Δεδομένη επίσης θα πρέπει να θεωρείται και η αντικατάσταση του Παύλου Πολάκη από τη θέση του συντονιστή των τομεαρχών του κόμματος. Εδώ έχει ακουστεί το όνομα του Βασίλη Κόκκαλη, ο οποίος όμως προέρχεται από τους ΑΝ.ΕΛ. και η ανάδειξή του σε γενικό συντονιστή δεν υπηρετεί τη στροφή στην Κεντροαριστερά.
Εχει ακουστεί όμως και το όνομα της Νίνας Κασσιμάτη, η οποία προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, μπήκε εσχάτως στην ομάδα θερμών υποστηρικτών του κ. Κασσελάκη και πρωταγωνιστεί σε έναν υπόγειο καβγά διαρκείας με τον Γιάννη Ραγκούση (λόγω εκλογικής περιφέρειας), ο οποίος δεν στηρίζει Κασσελάκη.
ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ
Αλλαγές και στην Πολιτική Γραμματεία
Σημαντικές αλλαγές έρχονται και στην Πολιτική Γραμματεία, αν και ακόμα ο κ. Κασσελάκης δεν έχει καταλήξει στο πώς θα τις επιβάλει. Θα ζητήσει την παραίτηση όλων των μελών ώστε η Κεντρική Επιτροπή να επανεκλέξει όλα τα μέλη από την αρχή, όπως είναι και το πιο πιθανό; Ή θα επιδιώξει μία πιο ήπια αλλαγή αφήνοντας κάποια από τα σημερινά μέλη και προκαλώντας ψηφοφορία στην κεντρική επιλογή μόνο για τις νέες του επιλογές, δηλαδή τις κενές θέσεις;
Εδώ ακούγονται πολλά ονόματα. Ως και του Νίκου Καρανίκα, ο οποίος έχει γοητεύσει το επιτελείο Κασσελάκη με τις αναρτήσεις του στα social media, εσχάτως και κατά του Αλέξη Τσίπρα.
Δεδομένος στόχος για τον κ. Κασσελάκη είναι με τις αλλαγές που θα προωθήσει να αλλάξει τους συσχετισμούς στον κομματικό μηχανισμό υπέρ του Νίκου Παππά, ο οποίος φρόντισε να «κυριαρχήσει» η εντύπωση ότι είναι ο κερδισμένος του Συνεδρίου.
Στο επιτελείο Κασσελάκη κυριαρχεί η θέση ότι ο επόμενος που θα διεκδικήσει την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρώντας να φορτώσει στον Στέφανο Κασσελάκη το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, είναι ο Νίκος Παππάς.
Ενας ελιγμός του κ. Κασσελάκη θα είναι η πρόταση σε κορυφαία στελέχη που πρόσφατα τον αμφισβήτησαν, όπως π.χ. η Ολγα Γεροβασίλη, ο Χρίστος Σπίρτζης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Παύλος Πολάκης και άλλοι, να μετέχουν στην εκλογική επιτροπή εν όψει ευρωεκλογών. Αν δεχθούν, τότε εξ αντικειμένου θα μοιραστούν και εκ του ρόλου τους την επερχόμενη ήττα. Αν δεν δεχθούν, τότε ο κ. Κασσελάκης θα τους κατηγορήσει ως κορυφαία στελέχη που αρνούνται να δώσουν τη μάχη των εκλογών, κάνοντας πιο πειστική τη στοχοποίησή τους έναντι της βάσης και των ψηφοφόρων.