Η Μαρέβα Μητσοτάκη επισκέφθηκε επισκέφτηκε το Δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια και το «Ουίλιαμ Σπυρόπουλος» της κοινότητας Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.
Η σύζυγος του πρωθυπουργού που συνομίλησε με τους μικρούς μαθητές χόρεψε μαζί τους και ελληνικούς χορούς.
Δείτε το βίντεο από hellenicdna.com
Η Μαρέβα Μητσοτάκη χορεύει με τα Ελληνόπουλα της Νέας Υόρκης. https://t.co/zeIzKZkLyk pic.twitter.com/JZsBV70xDa
— Hellenic DNA (@HellenicDNA) September 25, 2019
Στο Δημοτικό σχολείο της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια την κ. Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη υποδέχθηκαν ο Επίσκοπος Μηδείας, Απόστολος Κουφαλλάκης, η υποδιευθύντρια, Μπέτσυ Σιδέρη, ο γενικός πρόξενος Νέας Υόρκης, Δρ Κωνσταντίνος Κούτρας και ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, Νίκος Ανδριώτης.
Η κυρία Μητσοτάκη σχολίασε θετικά μια αφίσα, ανηρτημένη στην είσοδο του Δημοτικού όπου έγραφε μεταξύ άλλων: «Είμαι Ελληνας, είμαι περήφανος για τον πολιτισμό της χώρας μου, τις αξίες από την οικογένειά μου και το φιλότιμο ενώ η καταγωγή μου με κάνει να είμαι ευγνώμων κάθε μέρα που είμαι Ελληνας».
Η σύζυγος του Πρωθυπουργού στη συνέχεια επισκέφθηκε το σχολείο «Ουίλιαμ Σπυρόπουλος» της κοινότητας Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ.
Εκεί την υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος όπου νωρίτερα τέλεσε τον Αγιασμό και μετά ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου. Πρώτα, πήγε στο κλειστό γυμναστήριο όπου συνομίλησε με τον γυμναστή Απόστολο Μπακάλη ο οποίος σπούδασε στην Ελλάδα και βρίσκεται στην Αμερική τα τελευταία τρία χρόνια.
«Σας αρέσει εδώ;», τον ρώτησε η σύζυγος του Πρωθυπουργού. «Πολύ. Νιώθω σα να είμαι σπίτι μου, σαν οικογένεια», απάντησε. «Αυτό είναι το σημαντικό, να νιώθεις σα να είσαι με την οικογένεια σου. Και να κάνεις αυτό που αγαπάς» σχολίασε η κ. Μητσοτάκη.
Η τάξη της 8ης ήταν η επόμενη στάση της κ. Μητσοτάκη στο μάθημα των Ελληνικών. «Σήμερα κάνουμε Πλάτωνα και για τη μαγεία της ελληνικής μουσικής» την ενημέρωσε η δασκάλα Π. Βολίκα. Η σύζυγος του Πρωθυπουργού τόνισε πόσο σημαντικό είναι το μάθημα της γλώσσας:
«Μην την ξεχνάτε τη γλώσσα γιατί αυτή μας ενώνει και είναι η ψυχή μας, όπως έλεγε ο Σεφέρης. Η μαμά μου ήταν και αυτή Ελληνίδα της Διασποράς από την Αίγυπτο. Και έλεγε ότι το πιο σημαντικό πράγμα που έκανε όταν γύρισε στην Ελλάδα ήταν να μη σταματάει ποτέ να μιλάει τα ελληνικά. Ετσι κι εσείς είσαστε και Αμερικανοί, είσαστε και Ελληνες».