Ο κ. Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τάχθηκε υπέρ της εξεύρεσης δρόμων για την υπέρβαση υφιστάμενων παθογενειών και επιχείρησε να εξηγήσει ότι η ΕΥΠ δεν είναι μια οποιαδήποτε υπηρεσία, όπως π.χ. η Πολεοδομία, όπου μπορεί να προσέλθει ο καθένας για να ενημερωθεί για το θέμα του.
Στη συνέχεια, περιέγραψε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, επέμεινε στην ανάγκη ενημέρωσης του κ. Ανδρουλάκη με θεσμικό τρόπο και επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο υφυπουργός και κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στα της πιθανής αλλαγής του εκλογικού νόμου, παραπέμποντας στην απάντηση που θα δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ.
«Δεν είναι σκοπός, αλλά εργαλείο για ν’ αποτραπεί η ακυβερνησία και να εξασφαλιστεί πολιτική σταθερότητα στην ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου, με αφορμή τη συζήτηση για τα σενάρια αλλαγής του εκλογικού νόμου, που ψηφίστηκε στις αρχές της κυβερνητικής θητείας. Εξήγησε, επίσης, ότι έτσι αποτρέπονται οι αδύναμες κυβερνήσεις.
Προϊδεάζοντας, δε, για το πακέτο μέτρων που ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει στη ΔΕΘ, με στόχο να γίνουν τα οποία βήματα εντός του δημοσιονομικού πλαισίου, ο κ. Οικονόμου επισήμανε χαρακτηριστικά ότι η στήριξη της κυβέρνησης προς την ελληνική κοινωνία και τις επιχειρήσεις, για όσο διαρκεί η ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια, θα είναι διαρκής και βεβαίως δυναμική. «Θα προσαρμόζεται στις εξελίξεις και στις δυνατότητες που υπάρχουν πάντοτε» ξεκαθάρισε.
Βορίδης για εκλογικό νόμο: Πρέπει να το δούμε, έχουν αλλάξει οι πολιτικές συνθήκες
Οι πολιτικές συνθήκες έχουν αλλάξει μετά από την υπόθεση της παρακολούθησης Ανδρουλάκη και οι πολιτικές δυνάμεις δίνουν την αίσθηση ότι δεν μπορούν να συνομιλήσουν μεταξύ τους, είπε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha , όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια νέας αλλαγής του εκλογικού νόμου.
Ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που τυπικά μεν είναι δική του αρμοδιότητα, αλλά – όπως τόνισε – τις τελικές αποφάσεις θα λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μιας και πρόκειται για ένα κεντρικό πολιτικό ζήτημα.
Προεδρία της Δημοκρατίας: Τη Λούκα Κατσέλη συνάντησε ο Αλέξης Τσίπρας
Είναι γεγονός ότι πληθαίνουν οι φωνές στη Νέα Δημοκρατία που τάσσονται υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου.
Το δηλώνουν πλέον δημόσια, μετά την αποκάλυψη της παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη και το κοινό μέτωπο που δημιουργήθηκε από την πλευρά της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης.
Ολοι περιμένουν τη θέση που θα διατυπώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου από τη ΔΕΘ. «Ο εκλογικός νόμος πρέπει να είναι τέτοιος, έτσι ώστε να αποτρέπει και την ακυβερνησία και το σχηματισμό αδύναμων κυβερνήσεων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση προχωράει στις εκλογές με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, αλλά «υπάρχουν ζητήματα που κανείς οφείλει να προσμετρά και να τους δίνει τη δέουσα σημασία που πρέπει να τους δώσει».
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας. μιλώντας στο ertnews τόνισε ότι με βάση όσα συμβαίνουν γύρω μας, να βγει μια κυβέρνηση η οποία θα παίρνει γρήγορες και σοβαρές αποφάσεις. «Κι αυτό δεν μπορεί να γίνεται με όρους γενικής συνέλευσης πολυκατοικίας. Πρέπει να γίνεται με όρους ταχύτητας και αποφασιστικότητας. Συνεπώς αυτό είναι εκείνο το οποίο πρέπει να πρυτανεύσει. Και πρωτίστως να πρυτανεύσει κατά τη γνώμη μου, και το λέω με όλο το σεβασμό προς το εκλογικό σώμα, ως προς το πρώτο κριτήριο του εκλογικού σώματος. Μπορεί να ψηφίσει ό,τι θέλει. Αλλά νομίζω πως το ό,τι αυτό θέλει πρέπει να έχει παρονομαστή, ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει όλα αυτά τα προβλήματα που έρχονται κατά πάνω μας».
Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης επεσήμανε ότι πάγια άποψή του είναι ότι το πρώτο και κυρίαρχο ζήτημα στη χώρα είναι να έχει σταθερή κυβέρνηση, ενώ ο Μάξιμος Χαρακόπουλος δήλωσε: «Από τη στιγμή που έχουμε μια αντιθεσμική συμπεριφορά από το τρίτο κόμμα, η μόνη θεσμική αντίδραση στα χέρια της κυβέρνησης είναι η αλλαγή του εκλογικού νόμου, έτσι ώστε το πρώτο κόμμα να μπορεί να σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση». Τάχθηκε ακόμη υπέρ του ορίου 5% για είσοδο κόμματος στη Βουλή.
Ειδήσεις σήμερα
Allou Fun Park: Σε σοβαρή κατάσταση δύο τραυματίες – Τι λέει ένα από τα θύματα
Ρόδος: Πώς και γιατί σκότωσαν τον 46χρονο εργολάβο πατέρας και γιός