Χθες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τους Θεοδώρα Τζάκρη, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, Γιώργο Παπαηλιού, Ανδρέα Παναγιωτόπουλο, Ραλλία Χρηστίδου, Μίλτο Ζαμπάρα, Γιάννη Σαρακιώτη, Πέτρο Παππά, Γιώργο Γαβρήλο, Χάρη Μαμουλάκη, Ρλενα Ακρίτα και Ολγα Γεροβασίλη, η οποία είχε υπογράψει το κείμενο των 87.
Η Κουμουνδούρου συνεχίζει να υποστηρίζει ότι αυτές οι συναντήσεις έχουν ως αντικείμενο τον προγραμματισμό των επόμενων βημάτων στη Βουλή, το συντονισμό και την καλύτερη συνεργασία σε επίπεδο Κοινοβουλευτικής Ομάδας.
Ωστόσο, άλλες πληροφορίες επιμένουν ότι σε αυτές τις συναντήσεις -οι οποίες είναι κατ’ ιδίαν- ο κ. Κασσελάκης ρωτά ευθέως αν οι βουλευτές τον στηρίζουν ή όχι. Κάποιες πρόσθετες πληροφορίες δε αναφέρουν ότι τους παρουσιάζει και τα βασικά σημεία της εισήγησης που σκοπεύει να κάνει σήμερα στην Πολιτική Γραμματεία, ζητώντας να μάθει αν συμφωνούν ή όχι και αν θα τη στηρίξουν.
Γι’ αυτό και σκοπός του κ. Κασσελάκη ήταν ως αργά χθες το βράδυ -όπου ο κ. Κασσελάκης μιλούσε στο συνέδριο του Economist και μετά θα παρέθετε δείπνο- να έχει δει όσους περισσότερους βουλευτές και στελέχη ήταν δυνατόν, καθώς σήμερα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ξεκινά στις 10 το πρωί.
Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι back to back συναντήσεις του προέδρου με βουλευτές και στελέχη ενισχύουν φήμες και πληροφορίες ότι στη σημερινή συνεδρίαση, αλλά και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σάββατο, ο κ. Κασσελάκης ετοιμάζει μία μεγάλη κίνηση.
Ωστόσο, οι επαφές εν όψει δύο πολύ κρίσιμων συνεδριάσεων μοιάζουν και με… μασάζ μετά την έντονη δυσαρέσκεια που έχει εκφραστεί από πολλές εσωκομματικές πλευρές για τις επιθέσεις και τα υπονοούμενα κατά του Αλέξη Τσίπρα. Το γεγονός ότι συγκάλεσε Κοινοβουλευτική Ομάδα μετά τις εκλογές, χωρίς να δοθεί ο λόγος στους βουλευτές για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της «Αυγής» και κυρίως οι αναρτήσεις από τις ΗΠΑ και οι αναφορές σε «μαύρο» χρήμα, αλλαγές στο κόμμα και Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν έντονες αναταράξεις.