Επιπλέον, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναφέρθηκε στη σημασία του αγωγού TAP, που καλύπτει το 20% των αναγκών της Ελλάδας, με αέριο από το Αζερμπαϊτζάν. «Το Αζερμπαϊτζάν αποτελεί έναν σημαντικό και αξιόπιστο εταίρο για την προμήθεια φυσικού αερίου, που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αντικατάσταση μέρους των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου και στην ασφάλεια τροφοδοσίας της Ευρώπης», τόνισε ο κ. Σκρέκας, κατά τη συνάντηση.
Επιπλέον, οι Υπουργοί αναφέρθηκαν στη σημασία του ελληνο-βουλγαρικού αγωγού IGB για την Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, δεδομένου ότι η χώρα καθίσταται πύλη εισόδου φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά.
Τι συμβαίνει με την ιθαγένεια του Παύλου και τα σενάρια να μπει στα γαλάζια ψηφοδέλτια;
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Ενισχύουμε τις συμμαχίες μας στο ενεργειακό πεδίο και εντατικοποιούμε τις επαφές μας για τη διασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού της χώρας. Η δική μας απάντηση απέναντι στη ρωσική εργαλειοποίηση της ενέργειας είναι οι συνεργασίες, η αμοιβαία πρόοδος και η αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών».
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Socar, της μεγαλύτερης κρατικής ενεργειακής εταιρείας της χώρας, Roshan Nalaf, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο Εκτελεστικός Διευθυντής Εμπορικών Δραστηριοτήτων της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Καραγιαννάκος, ο Ειδικός Σύμβουλος για θέματα ενέργειας του ΥΠΕΝ, Θεόδωρος Τσακίρης και ο διπλωματικός Σύμβουλος του ΥΠΕΝ, Βασίλης Κονιάκος.
Ειδήσεις σήμερα
Συντάξεις: Τα δύο σενάρια για τα αναδρομικά 380.000 συνταξιούχων Δημοσίου και αποστράτων
Πύραυλος Tayfun: Προκαλούν τα τουρκικά ΜΜΕ – «Μπορούμε να πλήξουμε την Αθήνα και όλη την Ελλάδα»