Ο Sean ‘Diddy’ Combs δήλωσε αθώος τη Δευτέρα σε διευρυμένο κατηγορητήριο που του αποδίδει πέντε ποινικές κατηγορίες, ανάμεσά τους εκβιασμό και σωματεμπορία.
Ο 55χρονος Combs δήλωσε την αθωότητά του ενώπιον του ομοσπονδιακού δικαστή Arun Subramanian, στο Μανχάταν. Είχε ήδη δηλώσει αθώος στο αρχικό τριμερές κατηγορητήριο.
Ο Sean “Diddy” Combs, ιδρυτής της Bad Boy Records, προχώρησε σε ξαφνική αλλαγή στη νομική του εκπροσώπηση πριν την πολυαναμενόμενη δίκη του στη Νέα Υόρκη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Page Six, ο Combs προσέλαβε τον διάσημο ποινικολόγο Mark Geragos και την κόρη του, Teny Geragos, για να ηγηθούν της υπεράσπισης του στις τηλεοπτικά μεταδιδόμενες διαδικασίες της δίκης.
Ο Mark Geragos είναι γνωστός για την εκπροσώπηση διασημοτήτων όπως:
Hunter Biden
οι αδελφοί Menendez
Michael Jackson
Chris Brown
και Roger Clinton (ετεροθαλής αδερφός του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον)
Ένα πρόσωπο από το περιβάλλον της υπόθεσης δήλωσε στο Page Six ότι οι Geragos «σκοπεύουν να αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπεράσπιση του εκπεσόντος καλλιτέχνη».
Η ίδια πηγή ανέφερε πως η νέα νομική ομάδα προετοιμάζει τα έγγραφα που θα επιτρέψουν στον Mark Geragos να εμφανιστεί επίσημα στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης κατά την πρώτη ημέρα των ακροάσεων.
Σε προηγούμενη δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την ομάδα δημοσίων σχέσεων του Combs, οι δικηγόροι του ανέφεραν:
«Δεν πρόκειται για νέες κατηγορίες ή νέους κατήγορους. Πρόκειται για τα ίδια άτομα — πρώην σύντροφοι του — με τους οποίους είχε συναινετικές σχέσεις.»
Η επιλογή ενόρκων για τη δίκη έχει οριστεί για τις 5 Μαΐου, με τις εναρκτήριες δηλώσεις να αναμένονται στις 12 Μαΐου.
Ο Marc Agnifilo, ένας από τους δικηγόρους του Combs, δήλωσε ότι η υπεράσπιση ίσως ζητήσει καθυστέρηση δύο εβδομάδων για να εξετάσει ηλεκτρονικά μηνύματα που ζητά να παραδώσει ένα από τα φερόμενα θύματα.
Ο δικαστής Subramanian απάντησε ότι, εάν ζητηθεί καθυστέρηση, πρέπει να υποβληθεί επίσημο αίτημα εντός δύο ημερών, προσθέτοντας:
«Είμαστε σαν τρένο που κινείται ασταμάτητα προς τη δίκη.»
Οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης ισχυρίζονται ότι ο Combs χρησιμοποίησε την επιχειρηματική του αυτοκρατορία για να κακοποιεί σεξουαλικά γυναίκες από το 2004 έως το 2024.
Οι κατηγορίες περιλαμβάνουν σεξουαλικές παραστάσεις που καταγράφονταν σε βίντεο, γνωστές ως “freak offs”, στις οποίες συμμετείχαν άνδρες συνοδοί.
Ο Combs βρίσκεται προφυλακισμένος στο Μπρούκλιν από τον Σεπτέμβριο, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζει δεκάδες αγωγές (πολιτικές υποθέσεις) από άνδρες και γυναίκες που τον κατηγορούν για σεξουαλική κακοποίηση.
Η νομική του ομάδα έχει αρνηθεί έντονα οποιαδήποτε παρανομία. Ο Agnifilo ανέφερε πως ουδέποτε εξανάγκασε κανέναν να συμμετάσχει σε σεξουαλικές πράξεις και ότι οι “freak offs” ήταν συναινετικές.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, γνωστός και ως Puff Daddy και P. Diddy, ο Combs ίδρυσε τη Bad Boy Records και συνέβαλε στην εκτόξευση καλλιτεχνών όπως οι Mary J. Blige, Faith Evans, Notorious B.I.G. και Usher τη δεκαετία του ’90 και του 2000.
Όμως οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι αυτή η επιτυχία έκρυβε μια σκοτεινή πλευρά, επικαλούμενοι περιστατικά όπως αυτό του Μαρτίου 2016, όπου βίντεο ασφαλείας τον δείχνει να κλωτσά, να σέρνει και να πετά βάζο σε γυναίκα που προσπαθούσε να φύγει από ξενοδοχείο στο Λος Άντζελες.
Το CNN μετέδωσε πέρσι βίντεο που δείχνει τον Combs να χτυπά και να σέρνει την πρώην σύντροφό του, Casandra Ventura (γνωστή ως Cassie).
Ο Combs ζήτησε συγγνώμη μετά τη δημοσίευση του βίντεο. Ο Agnifilo δήλωσε ότι το βίντεο δεν αποτελεί απόδειξη σωματεμπορίας, προσθέτοντας ότι οι δυο τους είχαν μια “τοξική αλλά και γεμάτη αγάπη” σχέση 11 ετών.
Ειδήσεις Σήμερα
- Χωρισμένη στα 4 σημεία του πλανήτη η οικογένεια Ντε Γκρες – Πού απαθανατίστηκε η Άννα Μαρία
- Μητσοτάκης σε πρόεδρο Eurogroup: Ξεπερνάμε τους στόχους για να στηρίξουμε τα εισοδήματα – Είμαστε υπέρ μιας αμοιβαία επωφελούς συμφωνία της ΕΕ με τις ΗΠΑ
- Πού θα δείτε το Game 2 Ναντέρ – ΑΕΚ του BCL – Με νίκη η «Ένωση» προκρίνεται στο Final Four
- ΔΕΗ: Ανανέωση θητείας Στάσση και νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες
- Ισραήλ: Ο υπουργός Αμυνας ξεκαθαρίζει ότι καμία ανθρωπιστική βοήθεια δεν θα εισέλθει στην Γάζα