Ο Κωνσταντίνος Φλώρος, τον οποίο έστειλε στο αυτόφωρο ο Κωνταντίνος Τασούλας, έριξε στο έδαφος τον Βασίλη Γραμμένο και άρχισε να τον χτυπάει μετά από έντονη λογομαχία που είχαν, στο περιθώριο συζήτησης για την άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου.
Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες από την Eurokinissi άλλοι βουλευτές επιχείρησαν να σταματήσουν τον Κωνσταντίνο Φλώρο ο οποίος μετά τη γροθιά που έριξε επιχείρησε να φύγει από την ολομέλεια.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από την Βουλή, την ώρα που ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Κωνσταντίνος Χήτας, ανακοίνωσε ότι είναι υπέρ της άρσης ασυλίας αν και δεν σχετίζεται ο κ. Βελόπουλος με τη μήνυση, παρενέβη ο κ. Φλώρος και είπε ότι αυτό θα το κρίνει το δικαστήριο.
Μετά την παρέμβαση αυτή του Κωνσταντίνου Φλώρου, οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης άρχισαν να βρίζουν τον ανεξάρτητό Βουλευτή, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ο Βασίλης Γραμμένος επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις εναντίων του και εναντίων της οικογένειας του με βαριές εκφράσεις, με τον κ. Φλώρο να του απαντά «έλα έξω να μου τα πεις».
Ο διάλογος που προηγήθηκε μεταξύ των δυο βουλευτών σοκάρει:
Κωνσταντίνος Φλώρος : Αυτό θα το κρίνουν οι δικαστές.
Β. Γραμμένος : Βούλωσε το εσύ σκουπίδι
Κ. Φλώρος : Άντε
Β. Γραμμένος: Γ@@ τη μάνα σου… Εσένα τη μανούλα σου θα τη γα@@@ θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@
Οι δύο τους βγήκαν έξω από την αίθουσα και τότε ο Κωνσταντίνος Φλώρος τον έπιασε από το λαιμό και τον έριξε κάτω.
Οι δύο άνδρες στη συνέχεια συναντήθηκαν στο περιστύλιο με τον Κωνσταντίνο Φλώρο να πιάνει από τον γιακά τον Βασίλη Γραμμένο, να τον γρονθοκοπεί και να τον πετάει κάτω.
Μετά το περιστατικό ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης μεταφέρθηκε στο ιατρείο της Βουλής όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Τα περιστατικά βίας που «σημάδεψαν» την Βουλή των Ελλήνων
Το σημερινό, ντροπιαστικό συμβάν, δεν είναι το πρώτο περιστατικό όπου βουλευτής «σηκώνει χέρι» σε συνάδελφό του.
Η αρχή είχε γίνει στο μακρινό 1965, πριν προκύψει η ηρεμία της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Δικτατορίας ο φρούραρχος της Βουλής χρειάσθηκε να εφαρμόσει «κεφαλοκλείδωμα» στον τότε κεντρώο βουλευτή της Ένωσης Κέντρου κ. Μπίρη. Δευτερόλεπτα πριν ο τότε βουλευτής είχε κατεβάσει μία καρέκλα στο κεφάλι του Προέδρου της Βουλής Δημήτριο Παπασπύρου. Ο λόγος ήταν η περίφημη «αποστασία» που τότε είχε οξύνει τα πνεύματα εντός και εκτός Βουλής.
Για selfies στη Βαρβάκειο ο Κασσελάκης
Ακολούθησε μία σκηνή που θύμισε ρινγκ το 1982. Ο βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννης Τσακλίδης,με δεξί «κροσέ» μαύρισε το μάτι του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ηλία Βουγιουκλάκη. Το επεισόδιο έγινε σε συζήτηση νομοσχεδίου για αποκατάσταση αξιωματικών. Στο συμβάν ενεπλάκησαν οι κ.κ. Παπαγεωργόπουλος, Ατματζίδης και Τσακλίδης.
Τρίτο επεισόδιο, κατά σειρά, τον Ιούνιο του 1993 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Ζαχαράκης επιτέθηκε στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Διαμαντίδη.
Ο Διαμαντίδης είπε στον Ζαχαράκη «αυτά που έλεγε να πάει να τα πει στο Λονδίνο» με εκείνον να εξεγείρεται και να τον πιάνει από τον λαιμό.
Στις 24 Νοεμβρίου 1993 ο τότε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεδίκογλου, πήρε τη σκυτάλη.
«Χαστούκι στη Δημοκρατία και τσαμπουκάς απ’ το ΠΑΣΟΚ» έγραφε στο πρωτοσέλιδό του ο Ε.Τ..
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ε.Τ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεδίκογλου χαστούκισε τον βουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στον υπαινιγμό του τελευταίου ότι η επέκταση του μέτρου επαναφοράς αποστράτων στην ενεργό υπηρεσία εξυπηρετεί ψηφοθηρικές σκοπιμότητες.
Τα αίματα άναψαν, σχεδόν μία ώρα μετά την έναρξη της συζήτησης στην Επιτροπή του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας όταν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεδίκογλου πρότεινε «το μέτρο της επαναφοράς των αποστράτων να μην περιοριστεί μόνο στις τάξεις των ανωτάτων αξιωματικών αλλά να επεκταθεί και στις τάξεις των ανωτέρων». Η πρόταση αυτή προκάλεσε το υπαινικτικό σχόλιο του κ. Κόρακα ο οποίος καθόταν ακριβώς από πίσω του.
Η φράση όμως που ειπώθηκε δευτερόλεπτα αργότερα και εξόργισε τον Βασίλη Κεδίκογλου ήταν «γιατί ρε Βασίλη, μήπως έχεις κανέναν δικό σου συνταγματάρχη να επαναφέρεις;». Σαν μαινόμενος ταύρος όρμησε προς το μέρος του Κόρακα ο Κεδίκογλου. Αφού τον χαστούκισε άρπαξε μία καρέκλα και επιχείρησε να τον χτυπήσει.
Στο σημείο εκείνο επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και τα πνεύματα ηρέμησαν. Αξίζει να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του επεισοδίου ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ελευθέριος Βερυβάκης παρέμενε απαθής και δεν έκανε την παραμικρή κίνηση για να επαναφέρει στην τάξη τον συνάδελφό του.
Βίος και πολιτεία η παρουσία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή
Η παρουσία των καταδικασμένων μελών της Χρυσής Αυγής στη Βουλή αποτελεί από μόνη της μία από τις χειρότερες στιγμές του ελληνικού Κοινοβουλευτισμού, ξέχωρα από τις απειλές, τις βρισιές και το σπρώξιμο, μεταξύ άλλων, στον Νίκο Δένδια.
Κάθε ομιλία βουλευτή των νεοναζί της Χρυσής Αυγής «συνοδευόταν» από ένα ρεσιτάλ ρατσιστικού λόγου, με μετανάστες, άτομα της ΛΟΑΤΚΙ, άτομα με διαφορετικές πολιτικές ταυτότητες να μπαίνουν, σχεδόν, καθημερινά στο στόχαστρο των βουλευτών του ακροδεξιού μορφώματος και, όπως αποδείχθηκε μετά τις πολλαπλές δολοφονίες, εγκληματικής οργάνωσης.
Ωστόσο, ένα από τα πολλά περιστατικά που ξεχώρισαν στη Βουλή, ήταν όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε βίαια τον Νίκο Δένδια, τη στιγμή που περνούσε μπροστά από τα κοινοβουλευτικά έδρανα της Χρυσής Αυγής.
Τότε, ο Κασιδιάρης είπε στον Δένδια: «Δεν βλέπεις ότι μιλάω; Τι ύφος είναι αυτό;», με τον –τότε– κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας να του απαντάει, και στη συνέχεια ο Χρυσαυγίτης βουλευτής να τον σπρώχνει, την ώρα που οι υπόλοιποι ακροδεξιοί βουλευτές πέταξαν μπουκάλια.