Εκεί θα δηλώσει έτοιμος να έρθει αντιμέτωπος με την πρόταση δυσπιστίας που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ και θα απαντήσει σε ένα προς ένα και θα καταρρίψει με επιχειρήματα και αλήθειες τα ψέματα της αντιπολίτευσης, που έχει καταφέρει να χτίσει ένα αφήγημα συγκάλυψης και ισοπέδωσης των πάντων. Θα περιγράψει τι έχει κάνει η κυβέρνηση από την τραγική εκείνη ημέρα έως σήμερα και τι σκοπεύει να κάνει από εδώ και πέρα για να αποκτήσουμε πιο ασφαλείς σιδηροδρομικές μεταφορές.
Οπως τονίζουν συνεργάτες του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα εμφανιστεί χωρίς κορόνες, αλλά θα δώσει απαντήσεις με μετριοπάθεια, σοβαρότητα και θεσμικότητα.
Από την παρουσία του όμως στη Βουλή ο πρωθυπουργός δεν θα χαριστεί στην αντιπολίτευση, η οποία, όπως θα τονίσει, βρήκε σωσίβιο σε μια τραγωδία που βύθισε τη χώρα στο πένθος, και ακολουθεί την πολιτική του μηδενισμού, παρουσιάζοντας την κυβέρνηση της Ν.Δ. ως τη χειρότερη της Μεταπολίτευσης. Θα κατηγορήσει επίσης τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι με συντεταγμένο τρόπο προσπαθούν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή του τόπου και να παραλύσει η χώρα μέσα από τη διασπορά τοξικότητας.
«Ο Μητσοτάκης δεν θα κρυφτεί από τις ευθύνες του, δεν το έκανε ποτέ. Ξέρει ότι υπάρχουν ανοιχτές πληγές που πρέπει να κλείσουμε», τόνισε στον «Ε.Τ.» στενός του συνεργάτης, και ενώπιον του ελληνικού λαού, και θα σημειώσει ότι το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 συναντήθηκαν πολλές ελλείψεις και παθογένειες του ελληνικού κράτους με μοιραία ανθρώπινα λάθη. Θα πει επίσης ότι δεν αρνείται τις ελλείψεις, ότι δεν ήταν αρκετά όσα είχαν γίνει μέχρι τότε, αλλά σήμερα, με βάση τα δεδομένα, η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με το 2019.
Θα διαμηνύσει ότι ο σιδηρόδρομος δεν θα κλείσει και θα πραγματοποιηθεί η αναδιάρθρωσή του έως το 2027, με την κυβέρνηση να έχει «ευαγγέλιο» τις συστάσεις του ΕΟΔΑΣΑΑΜ.
Θα επαναλάβει ότι η σύμβαση 717 έχει ολοκληρωθεί για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, με πλήρη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση σε όλον τον άξονα, εκτός από το τμήμα που υπέστη ζημιές από τον «Daniel». Θα τονίσει ότι υπάρχουν τέσσερα κέντρα ελέγχου σηράγγων και πέντε κέντρα ελέγχου κυκλοφορίας, τα οποία δεν υπήρχαν στο παρελθόν, ενώ η χρηματοδότηση του ΟΣΕ έχει αυξηθεί στα 75 εκατ. ευρώ, από 45 εκατ. ευρώ που ήταν πριν από το καλοκαίρι του 2023. Και αυτά, όπως θα υπογραμμίσει, δεν είναι αρκετά. Δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στην αξιολόγηση στο Δημόσιο, που έχει συναντήσει αντιδράσεις γιατί «ξεβολεύει» πολλούς.
Στην κυβέρνηση βλέπουν ότι η αντιπολίτευση έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια να ποινικοποιηθεί πλήρως η πολιτική ζωή της χώρας και στόχος τους είναι να στήσουν «βιομηχανία» Προανακριτικών, εμφανίζοντας τους εαυτούς τους ως αγγέλους της κάθαρσης και της νομιμότητας. «Σαν να μην κυβέρνησε κανείς τους ποτέ. Σαν να προήλθαν όλοι από παρθενογένεση», σχολίαζε συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Αφού είδαν ότι το αφήγημα για το ποιος έδωσε εντολή για το μπάζωμα δεν τους βγαίνει, αναζητούν ποιος το χρηματοδότησε. Και στοχοποιούν τον Νίκο Παπαθανάση και τον Γιάννη Τσακίρη, προσάπτοντάς τους ότι υπέγραψαν για τη χρηματοδότηση μιας σειράς εργασιών που έγιναν στον τόπο του δυστυχήματος από την Περιφέρεια.
«Υπάρχουν κάποιες αιτιάσεις της αντιπολίτευσης που βασίζονται στο αφήγημα της εργαλειοποίησης και άλλες που το ξεπερνούν και μπαίνουν στη σφαίρα της γελοιότητας», είπε, σχολιάζοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι λέγοντας πως πλήρωσε η κυβέρνηση για το μπάζωμα μετατρέπει την πραγματικότητα σε μία ψευδή εικόνα, για να θυμώσει τον κόσμο και να προκαλέσει οργή στην κοινωνία.