Χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηδάκης έκανε λόγο για:
Μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,5% με κόστος 215 εκατ. ευρώ
Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος με κόστος 120 εκατ. ευρώ
Μόνιμη επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης με κόστος 100 εκατ. ευρώ
Αύξηση στεγαστικού επιδόματος με κόστος 15 εκατ. ευρώ
Τα 3 «κλειδιά» για τον αναδασμό χωραφιών
Αύξηση συντάξεων με κόστος περίπου στα 400 εκατ. ευρώ
Αναστολή ΦΠΑ στις οικοδομές
Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, το επόμενο έτος θα εφαρμοστεί νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,5% με κόστος 215 εκατ. ευρώ, θα καταργηθεί το τέλος επιτηδεύματος μετά τη φετινή μείωση κατά 50% με κόστος 120 εκατ. ευρώ, θα καθιερωθεί μόνιμη επιστροφή του ΕΦΚ στους αγρότες με κόστος 100 εκατ. ευρώ, η αύξηση του στεγαστικού επιδόματος για τους φοιτητές με κόστος 15 εκατ. ευρώ, η αύξηση των συντάξεων με βάση τις επιδόσεις ανάπτυξης και πληθωρισμού με κόστος περίπου 400 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που θα υποβληθεί τον Σεπτέμβριο στην Κομισιόν θα προβλέπει μέσο ρυθμό ανάπτυξης 2,5% για την επόμενη τριετία. Επιπλέον, ανέφερε πως ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι και του χρόνου 2,1% του ΑΕΠ. Επεσήμανε πως η Ελλάδα δεν είναι «σε μια προστατευμένη γυάλα. Επηρεάζεται από τις διεθνείς εξελίξεις, ωστόσο έχει αντέξει, για αυτό έχουμε και ισχυρότερους ρυθμούς ανάπτυξης από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης».
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις πολιτικές εξελίξεις σε σχέση με τις ευρωεκλογές, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι το πρόβλημα της Νέας Δημοκρατίας είναι διττό: αφενός ότι κάποιοι στην Ελλάδα (αλλά και σε όλη την Ευρώπη) θεωρούν ότι αυτές οι εκλογές δεν έχουν τόση σημασία και αφετέρου ότι η Νέα Δημοκρατία πηγαίνει «επικίνδυνα καλά» στις δημοσκοπήσεις.
«Εμείς λέμε ότι οι ευρωεκλογές έχουν σημασία για την σοβαρή, υψηλού επιπέδου εκπροσώπηση της χώρας στην ευρωβουλή, ιδιαίτερα μετά τα προβλήματα που είχε η εικόνα της Ελλάδας την προηγούμενη δεκαετία. Έχει σημασία ποιοι θα πάνε, δεν μπορεί να εξάγουμε την γραφικότητα στις Βρυξέλλες. Επιπλέον, οι ευρωεκλογές παράγουν πολιτικά μηνύματα. Αν προκύψει ένα πολιτικό μωσαϊκό, αυτό θα είναι αρνητικό για την οικονομία. Η κυβέρνηση προφανώς θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις αγνοώντας το πολιτικό κόστος, αλλά το θετικό αφήγημα που υπάρχει διεθνώς για την οικονομία θα «νερώσει». Το 2023 πήραμε 41% και έκτοτε διερωτώμαι τι έχει χειροτερέψει στην οικονομία και συνολικά στη χώρα. Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαστε αλάνθαστοι και τα κάναμε όλα τέλεια, αλλά πρέπει να δούμε το πράγμα πιο ψύχραιμα και σφαιρικά», κατέληξε.