Την απάντηση αυτή έδωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση στο Γκάζι.
Ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε ότι οι άδειες που παρέχονται στα καταστήματα, θέτουν συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας και πουθενά, όπως χαρακτηριστικά είπε, «δεν προβλέπεται μουσική στις 6.30 και 7 το πρωί».
«Το Γκάζι δεν είναι Μύκονος», ανέφερε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Εξαντλούμε όλα τα νόμιμα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας και σφραγίζουμε τα καταστήματα. Έχει ήδη γίνει σε κάποιες περιπτώσεις και θα γίνεται όπου είναι απαραίτητο. Εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμο μέσο, κάθε δυνατότητα που μάς δίνει ο νόμος. Δεν πρόκειται να διστάσουμε».
Αναφορικά με το ζήτημα της ασφάλειας στην πόλη, ο Δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι από τότε που τέθηκε δημόσια το θέμα, έχει υπάρξει βελτίωση. «Βεβαίως, έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας. […] Θα φανεί εκ του αποτελέσματος. Εγώ είμαι πάρα πολύ προσεκτικός στις δημόσιες μου δηλώσεις και επιλέγω συνειδητά να είμαι».
Σκυλακάκης για NOK: Δεν μπορεί το κράτος να τιμωρεί τη νομιμότητα και να είναι εφεκτικό στις παρανομίες
Ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τους άνδρες και τις γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ. που επιτελούν το καθήκον τους κάτω από δύσκολες συνθήκες, καθώς και τους ανθρώπους της Δημοτικής Αστυνομίας. «Θα ήθελα να κρατήσετε δύο πράγματα: Πρώτον, ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στους Έλληνες αστυνομικούς οι οποίοι πραγματικά καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με τα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους και με τις δυνατότητες που τους παρέχονται. Και δεύτερον, πως και ο Δήμος Αθηναίων πραγματικά έχει ξεπεράσει τις θεσμικές αρμοδιότητες του και προσπαθεί να βάλει “πλάτη”. Και αυτό το κάνουμε σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε γειτονιά».
Τέλος, σε ό,τι αφορά την παρέμβασή του για τις πορείες και τις αθλητικές διοργανώσεις στην πόλη, ο κ. Μπακογιάννης, σημείωσε: «Τα στατιστικά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη λένε ότι το περασμένο εξάμηνο, η Αθήνα έκλεισε 164 φορές. Αντιλαμβάνεστε ότι δεν πάει άλλο, αυτή είναι μία κατάσταση η οποία δεν είναι βιώσιμη. Εμείς λοιπόν είπαμε τρία πράγματα: Πρώτον ότι δεν πρέπει να επιτρέπονται οι αθλητικές, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις τις εργάσιμες ημέρες και εργάσιμες ώρες. Προφανώς, κανείς δεν αμφισβητεί την πολύ καλή πρόθεση των διοργανωτών και κανείς δεν αμφισβητεί ότι είναι σημαντικές διοργανώσεις, όμως θα πρέπει ταυτόχρονα διασφαλίσουμε την ομαλή λειτουργία της πόλης. Δεύτερον, χρειαζόμαστε μια νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία ταυτόχρονα θα διασφαλίζει ότι δε θα γίνεται τίποτα στα όρια του δήμου, χωρίς την άδεια του δήμου της Αθήνας. Νομίζω ότι αυτό είναι το πιο προφανές. Και τρίτον, ότι έχουμε ένα νόμο ο οποίος έχει ψηφιστεί και φέρνει μία λογική στις πορείες και τις διαμαρτυρίες. Δεν αρνείται το δικαίωμα κανενός, το αντίθετο. Λέει, όμως, ότι πρέπει να υπάρχει η αρχή της αναλογικότητας: Ανάλογα με το πόσοι είστε, τόσες λωρίδες θα καταλαμβάνετε. Αυτός ο νόμος θα πρέπει να εφαρμοστεί».
Ειδήσεις σήμερα
Συντάξεις: Οι ευκαιρίες για σύνταξη πριν τα 62 – Πίνακες με τα νέα όρια ηλικίας και τα ποσά
Uber Files: Σάλος από τις σκιώδεις τακτικές και την διαπλοκή με κορυφαίους πολιτικούς
Κορονοϊός: Σε νέα εποχή από σήμερα η διαχείριση της πανδημίας – Τι αλλάζει
Power Pass: Τα 6 SOS για τα αναδρομικά στο ρεύμα