Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και ομιλητές ήταν: οι επιμελητές της έκδοσης Παντελής Σκλιάς, καθηγητής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Σπύρος Ρουκανάς, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Αχιλλέας Ζαπράνης, και ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΟΕΕ/ΤΚΜ, Νίκος Αντωνάκης, προσπάθησε να συμπυκνώσει τα πορίσματα του βιβλίου. «Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 απλά επιτάχυνε εκείνη της Ελλάδας.
Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Προτιμάμε συζήτηση - «πακέτο» για όλα τα θέματα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
Το δημόσιο χρέος αυξάνονταν σε όλα τα χρόνια της Μεταπολίτευσης, αλλά τη περίοδο 2004-2008 οφειλόταν στην αναχρηματοδότηση δανείων που είχαν υπογράψει προηγούμενες κυβερνήσεις και σε πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα που είχαν -επίσης- υπογράψει προηγούμενες κυβερνήσεις. Την ίδια περίοδο το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα το μέγεθος του Δημοσίου παρέμεινε αμετάβλητο», είπε και χαρακτήρισε «παγκόσμιο παράδειγμα προς αποφυγή» το πώς έφτασε η χώρα στα Μνημόνια.
Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΠΑ.ΜΑΚ., Αχιλλέας Ζαπράνης, δήλωσε ότι το 2009 ο Καραμανλής βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και ο κόσμος αδυνατούσε να αντιληφθεί την κατάσταση και το μέγεθος της καταστροφής που ερχόταν και υποστήριξε ότι πολύ σωστά έπραξε και οδήγησε τη χώρα σε εκλογές.
Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν σχεδόν το σύνολο των γαλάζιων βουλευτών Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης, αλλά και η… υφυπουργός Εσωτερικών Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία όμως εκλέγεται στις Σέρρες. Ο πρώην περιφερειάρχης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, καδράρισε μια παλαιά φωτογραφία του θείου του και υφυπουργού της κυβέρνησης Ελευθερίου Βενιζέλου το 1940, Λεωνίδα Ιασωνίδη, μαζί με τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, προκειμένου να τη δωρίσει στον πρώην πρωθυπουργό.
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου