Ο πρώην υπουργός, σε δήλωσή του στο ΑΜΠΕ, ασκεί κριτική στις πρόσφατες κινήσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τόσο στις «επιθέσεις εναντίον της αντιπολίτευσης», όσο και στις επιδιώξεις και τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στο Βερολίνο.
Ολόκληρη δήλωση του κ. Σταμάτη:
«Πιστεύω ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία κυβερνητική επιχείρηση “ολικής επαναφοράς” των όσων ζήσαμε το περασμένο καλοκαίρι. Αν εξαιρέσει κανείς την περίπτωση μίας πολιτικής διπολικότητας του κ. Τσίπρα, όλα συνηγορούν ότι ξαναστήνει βήμα-βήμα το ίδιο σκηνικό, πάνω στο ίδιο σενάριο. Ρήξη με τους δανειστές και καταγγελία κατά της αντιπολίτευσης ότι συνεργάζεται με τους δανειστές, μέσα σε κλίμα αριστερίστικου επαναστατικού οίστρου.
Από την παρουσία του στην κηδεία του Κάστρο έως τη συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ, δεν κάνει τίποτα άλλο από το να ξεδιπλώνει τις πτυχές ενός επικίνδυνου καιροσκοπικού σχεδιασμού, με στόχο την προσωπική πολιτική επιβίωσή του. Ήδη, οι δημόσιοι υπαινιγμοί του για πρόωρες εκλογές, οι προεκλογικού τύπου περιοδείες του και η βιαιότητα των συκοφαντικών επιθέσεων εναντίον της αντιπολίτευσης, έχουν βάλει την πολιτική ζωή σε προεκλογική τροχιά.
Θεωρώ εξαιρετικά ενδεικτική των προθέσεων του κ. Τσίπρα τη συνάντησή του με την κ. Μέρκελ. Δύο μέρες πριν από τη συνάντηση αυτή, επέσπευσε την ψήφιση του επιδόματος για τους συνταξιούχους, γεγονός που θεωρήθηκε ως μονομερής ενέργεια κατά παράβαση της συμφωνίας που είχε κάνει με τους δανειστές. Έθεσε, επίσης, για πρώτη φορά θέμα αποχώρησης του ΔΝΤ από το πρόγραμμα, ενώ γνώριζε την αντίθετη δέσμευση της κ. Μέρκελ στο γερμανικό κοινοβούλιο. Τα αποτελέσματα της “διαπραγματευτικής” τακτικής του κ. Τσίπρα είναι πια γνωστά. Η πολιτική διαπραγμάτευση με την κ. Μέρκελ, στην οποία υποτίθεται πως υπολόγιζε ο κ. Τσίπρας, τελείωσε άδοξα. Η προοπτική μίας άμεσης συμφωνίας απομακρύνθηκε και οι συνθήκες έγιναν περισσότερο δύσκολες και περίπλοκες. Η δεύτερη αξιολόγηση, που κατά τον κ. Τσίπρα θα έκλεινε την 5η Δεκεμβρίου, μετατίθεται πιθανότατα για τον Μάρτιο του 2017! Αντίστοιχα μετατίθεται και η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Η πιθανότητα να μεταφέρει ο κ. Τσίπρας στα κόμματα ή στον ελληνικό λαό τα αδιέξοδα και τα προβλήματα που δημιούργησε η ανερμάτιστη πολιτική του, γίνεται ολοένα και πιο ορατή».