Συγκεκριμένα, κατέδειξε έναν τρόπο «καρμπόν» με τον οποίον -κατά τον ίδιον- ο κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «ενεργούσε» σε όλες τις μεγάλες πολιτικές υποθέσεις που ανέδειξε ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτές με τις λίστες, την υπόθεση Σταύρου Παπασταύρου- Μιωνή, του πρώην τραπεζίτη της Πειραιώς Μιχάλη Σάλλα, τη δικογραφία κατά Βγενόπουλου, αλλά και τις διώξεις εκδοτών και τις δικαστικές στοχοποιήσεις δημοσιογράφων…
Σύμφωνα με πληροφορίες από την Προανακριτική Επιτροπή, ο κ. Παναγιώτης Αθανασίου φέρεται να κατέθεσε πως γνώριζε τον κ. Παπαγγελόπουλο από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, ήταν φίλος του από παλιά καθώς και οι δύο ασχολούνταν με θέματα διαφθοράς. Ομως -όπως κατέθεσε- τον Αύγουστο του 2015 διαπίστωσε ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος προέβη σε μια αντιδικονομική πράξη σε σχέση με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ: όταν έλαβε μια επιστολή από τον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία» κ. Γ. Φιλιππάκη, που αναφερόταν στα εμπλεκόμενα πρόσωπα Μιωνή-Παπασταύρου-Μεταξάς, καταγγέλλοντας πως είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση, ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν τη διαβίβασε σε εκείνον ή στην τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κοτζαμάνη, αλλά φρόντισε να καταλήξει -μέσω του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλ. Ζαγοραίου στην υφισταμένη του Ελένη Τουλουπάκη!
Μάλιστα ο κ. Αθανασίου φέρεται να κατέθεσε χθες στην Επιτροπή πως Ζαγοραίος και Τουλουπάκη, χωρίς να διενεργήσουν καμία άλλη εξέταση της υπόθεσης, πήγαν στο Παρίσι συνοδεία της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου για να συναντήσουν τον Φαλτσιανί (της λίστας Λαγκάρντ).
Υπόθεση Σάλλα
«Βόμβες» όμως φέρεται να έριξε ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος για παρεμβάσεις του κ. Παπαγγελόπουλου και για την υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς: Ο κ. Αθανασίου φέρεται να κατέθεσε πως επισκέφθηκε τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και του μίλησε για την υπόθεση του κ. Μιχάλη Σάλλα. Εκείνος, μόλις άκουσε το όνομά του, «μου είπε “άκου να δεις, τους τραπεζίτες δεν τους πάω καθόλου. Είναι υπεύθυνοι για την κρίση και όταν βρίσκονται ένοχοι πρέπει να τιμωρούνται”». Ωστόσο, στη συνέχεια -όπως κατέθεσε- ο κ. Παπαγγελόπουλος του ζήτησε τηλεφωνικά να κρατήσει στο συρτάρι τις υποθέσεις αυτές και μην ασκήσει δίωξη στον κ. Σάλλα, επικαλούμενος, όπως του είπε, την ανάγκη να μην αφελληνιστεί η τράπεζα. Σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, ο τότε αναπληρωτής υπουργός είχε το επιχείρημα ότι «υπάρχει ένα ξένο fund που ενδιαφέρεται για τη θέση αυτή και εάν έβγαιναν στον αέρα οι ασκήσεις διώξεων τότε θα θελήσουν να βάλουν ξένο αντικαταστάτη του κ. Σάλλα στην Πειραιώς». Ο κ. Αθανασίου κατέθεσε πως απάντησε στον κ. Παπαγγελόπουλο ότι «εγώ δεν πρόκειται να παρανομήσω. Θα μελετήσω τις πορισματικές αναφορές και εφόσον συμφωνώ θα γίνει αυτό που πρέπει…».
Μητσοτάκης στο υπουργικό: Δεν έχουμε την πολυτέλεια του εφησυχασμού
Παρεμβάσεις στην υπόθεση Βγενόπουλου
Ο κ. Αθανασίου φέρεται επίσης να αναφέρθηκε όμως και στις παρεμβάσεις που έκανε ο κ. Παπαγγελόπουλος στην υπόθεση Βγενόπουλου, λέγοντας πως «ο αναπληρωτής υπουργός μάς πίεζε αφόρητα. Απειλούσε πως εάν δεν τελείωνε άμεσα ο φορολογικός έλεγχος, θα έβγαινε στα κανάλια και θα έλεγε ότι τα έχουν αρπάξει από τον Βγενοπουλο. Πρόσθεσε, δε, ότι στην ερώτησή του αν υπάρχουν στοιχεία για αυτό, εκείνος του απάντησε πως «όχι, όμως είμαι σίγουρος πως τα έχουν αρπάξει».
Στο στόχαστρο εκδότες, Αλαφούζος, δημοσιογράφοι
Ο κ. Αθανασίου φέρεται να κατέθεσε πως ο κ. Παπαγγελόπουλος έδειχνε να έχει ειιδκό ενδιαφέρον για τις μιντιακές υποθέσεις και τους καναλάρχες και μάλιστα του είχε ζητήσει να κινείται με ταχύτητα… Τον καλούσε τηλεφωνικά προκειμένου να πληροφορείται για την εξέλιξη των υποθέσεων κυρίως των καναλαρχών. Τον πίεζε ειδικά για τον ιδιοκτήτη του ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο, παρ όλο που του έλεγε ότι από τη διερεύνηση δεν προέκυπτε να υπάρχει κάποια σκοπιμότητα στις δανειοδοτήσεις του. Μάλιστα, ο κ. Αθανασίου φέρεται να κατέθεσε πως στις 9/8/2016 τον πήρε στο τηλέφωνο ο επίκουρος εισαγγελέας Δραγάτσης και του ζήτησε να τον δει για ένα επείγον υπηρεσιακό θέμα, που δεν μπορούσε να του το πει τηλεφωνικά, παρά μόνο από κοντά. Οταν τον επισκέφθηκε, του ζήτησε να υπογράψει τη διάταξη δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων του κ. Αλαφούζου. «Του απάντησα γιατί να το κάνω εγώ; Εκείνος επέμεινε και έτσι τελικά την υπέγραψα… γιατί δεν γινόταν διαφορετικά», όπως ανέφερε…
Αίσθηση έχει προκαλέσει πάντως και η αναφορά που φέρεται να έχει κάνει στην κατάθεσή του ο κ. Αθανασίου, λέγοντας πως ο κ. Παπαγγελόπουλος τον ρωτούσε για το εάν έχει τίποτα στοιχεία σε βάρος του δημοσιογράφου των «ΝΕΩΝ» κ. Γιώργου Παπαχρήστου. Και όταν του απάντησε πως όχι, εκείνος -αφήνοντάς τον εμβρόντητο- του είπε: «Δεν μπορείς να φτιάξεις κάτι;».
Εντονη ήταν η αντίδραση από τη Ν.Δ.: «Οι σοκαριστικές λεπτομέρειες που κατέθεσε ο κ. Αθανασίου (μετά τις καταθέσεις Ράικου και Αγγελή) παραπέμπουν στη λειτουργία ενός παρακράτους στο εσωτερικό της Δικαιοσύνης που θυμίζει σκοτεινά καθεστώτα κι όχι ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Ενός παρακράτους που φέρονται ως πρωταγωνιστής ο κ. Παπαγγελόπουλος και ενορχηστρωτής ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιμετώπιση αυτού του παρακράτους δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας».
Από την έντυπη έκδοση