Ο οποίος συν τοις άλλοις υπογραμμίζει όμως το «βαρύ καθήκον» του ΕΣΡ να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το διαγωνισμό εφαρμόζοντας το νόμο 4339/2015, τον αποκαλούμενο «νόμο Παππά» δηλαδή.
«Μετά από έξι διαδοχικές συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τον διορισμό των μελών του νέου Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης συμπληρώθηκε η κατά το Σύνταγμα αναγκαία πλειοψηφία. Η συναίνεση που επιτεύχθηκε μεταξύ των πολιτικών κομμάτων αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου μετά από 27 ολόκληρα χρόνια παραθεσμικής και ασύδοτης λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών», υπογραμμίζει ο κ. Δ. Τζανακόπουλος, που ασκεί, παραλλήλως, κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
CEO Telekom μετά τη συνάντηση με Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα έχει ξεπεράσει τη Γερμανία στην ψηφιοποίηση»
«Ακόμη και η ΝΔ μετά την γενική κατακραυγή -η οποία αποτυπώθηκε και σε πρόσφατες μετρήσεις της κοινής γνώμης- αναγκάστηκε να υποχωρήσει και να επιστρέψει στην νομιμότητα. Έπραξε, έστω και τώρα, αυτό που όφειλε να έχει πράξει από την πρώτη στιγμή τηρώντας τη συνταγματική της υποχρέωση», υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Η δήλωση του κ. Δ. Τζανακόπουλου κλείνει με αυτό που καλείται να πράξει από εδώ και πέρα το ΕΣΡ, το οποίο «αναλαμβάνει τώρα ένα βαρύ καθήκον: Να διεξάγει και να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το διαγωνισμό για τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες εφαρμόζοντας το νόμο 4339/2015.
Η στήριξη όλων των πολιτικών κομμάτων σε αυτό το δύσκολο έργο είναι απαραίτητη. Η Ελλάδα αξίζει επιτέλους να βγει από τη σκοτεινή περίοδο της κυριαρχίας των διαπλεκόμενων συμφερόντων και να περάσει στην εποχή της διαφάνειας και της απαρέγκλιτης τήρησης της νομιμότητας. Η ελληνική κυβέρνηση είναι και θα παραμείνει αρωγός του ΕΣΡ σε αυτήν την μεγάλη προσπάθεια», καταλήγει η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου.