Μιλώντας στο ράδιο ΘΕΜΑ 104,6 ο κ. Θεοδωρικάκος και κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση που έχει ανοίξει αναφορικά με εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών σε ακατοίκητα νησιά, σημείωσε: «Δεν μ’ αρέσει να παίρνω μέρος σε συζητήσεις που δεν έχουν νόημα. Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει την πολιτική της στο ζήτημα».
Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι σύμφωνα με τα στοιχεία ο μεγαλύτερος όγκος ανθρώπων που φτάνουν στα ελληνικά νησιά είναι οικονομικοί μετανάστες. «Δεν είναι το προφίλ των ανθρώπων που είχαμε συνηθίσει σε παλαιότερα χρόνια. Η συνολική πολιτική της κυβέρνησης περιλαμβάνει μία σειρά από μέτρα, τα οποία πείθουν σταδιακά την κοινή γνώμη, ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και στην Ελλάδα δεν μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει, όπου θέλει και μετά να κάνει ό,τι θέλει».
Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα
Αναφορικά με την κριτική που εκφράζει η αντιπολίτευση για το σχέδιο της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό, ο κ. Θεοδωρικάκος σχολίασε ότι η αντιπολίτευση πρέπει να μάθει ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και συμπλήρωσε ότι η χώρα πληρώνει τις συνήθειες που έχουν αποκτήσει όλη επί χρόνια σε αυτό το ζήτημα.
«Φυλακή δεν είναι να έχεις σοβαρό κράτος. Ας μας πει η αντιπολίτευση σε ποια χώρα του κόσμου επιτρέπεται να μπαίνει όποιος θέλει, χωρίς άδεια, παρανόμως, και να μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα στη χώρα αυτή; Αν κάποιος πάει παρανόμως στις ΗΠΑ έχει τύχει να κυκλοφορεί ελεύθερος; Αν μπει κάποιος παρανόμως στη Ρωσία έχει τύχει να κυκλοφορεί ελεύθερος; Είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε γιατί είναι ένα πολύ κακό παράδειγμα να κυκλοφορούν χιλιάδες άνθρωποι στο εσωτερικό της χώρας χωρίς να γνωρίζουν ποιοι είναι, από που έρχονται και τι κάνουν εδώ», σημείωσε.
Να ψηφίσουν όλοι το νομοσχέδιο για τους αποδήμους
Σχετικά με την αυριανή ψηφοφορία για την ψήφο των αποδήμων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος υποστήριξε ότι και οι 300 βουλευτές οφείλουν να ψηφίσουν τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.
«Δεν μπορώ να ξέρω αν θα ψηφιστεί και από τους 300 αλλά νιώθω την υποχρέωση να επαναλάβω σήμερα ότι οφείλουν και οι 300 να ψηφίσουν τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου με το οποίο διευκολύνονται οι συμπατριώτες μας που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον τόπο κατοικίας τους. Είναι ένα αυτονόητο δημοκρατικό δικαίωμα που επιβεβαιώνει τον δεσμό των Ελλήνων όπου και αν βρίσκονται με την πατρίδα. Προβλέπεται από το Σύνταγμα και επί δεκαετίες δεν έχει μπορέσει να γίνει κατορθωτό διότι υπήρχε η συνθήκη ότι κάτι τέτοιο απαιτούσε 200 ψήφους από το ελληνικό κοινοβούλιο».