Η ίδια είπε ότι η δήλωσή της δεν ήταν «λαϊκίστικη» απαντώντας στην έντονη κριτική που της ασκήθηκε.
Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την απόφαση, η κ. Γεροβασίλη επιτέθηκε στο ΣτΕ και τόνισε ότι «πρόκειται για το ίδιο δικαστήριο που έκρινε συνταγματικά τα μνημόνια, το PSI, το “μαύρο” στην ΕΡΤ» και πρόσθεσε: «η ασυδοσία δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα».
«Ειδικά η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται και από τις συνέπειες. Η επιστροφή των χρημάτων στερεί από τον προϋπολογισμό πόρους 255 εκατ. ευρώ, που η κοινωνία έχει ανάγκη», είπε εν συνεχεία, συμπληρώνοντας ότι η απόφαση του ΣτΕ οδηγεί στο προηγούμενο «αντισυνταγματι κό» καθεστώς.
Σήμερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επεσήμανε ότι είναι «ανόητο να κρίνουν το ύφος της δήλωσής μου» και τόνισε: «Εμείς κρίνουμε και τηρούμε τους νόμους, θα παλεύουμε και για το ένα ευρώ».
«Το άρθρο 14 του Συνταγματος μου επιτρέπει να λέω την άποψή μου εφόσον τηρώ τους νόμους. Δεν είπα αν οι δικαστές είναι καλοί και αν το ΣτΕ είναι σοβαρό, έκρινα μια απόφαση και τα αποτελέσματα», πρόσθεσε και στον σημείωσε: «Και οι κρίνοντες κρίνονται, αρκεί να τηρούνται οι νόμοι. Το περιεχόμενο της δήλωσής μου να κριθεί».
Ταυτόχρονα υπογράμμισε ότι είναι παράνομα τα κανάλια που εκπέμπουν.
Η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι δεν είναι ήττα της κυβέρνησης όλη η υπόθεση με τις τηλεοπτικές άδειες. «Είναι σοβαρό το θέμα, δεν το υποβιβάζω. Δεν είναι πολιτική ήττα», είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμη ότι το θέμα συντηρείται στη δημοσιότητα από τα κανάλια και υπογράμμισε ότι είναι υπερβολές όσα λέγονται.
Τόνισε ακόμη ότι η πρόταση για τον Βύρωνα Πολύδωρα «δεν ήταν μία πρόταση παραταξιακής λογικής αλλά εντάσσεται σε μια προσπάθεια να ανοίξει ένα συναινετικό πεδίο για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, που είναι συνταγματική επιταγή και ανάγκη».
Ανέφερε πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε έναν διάλογο «που θα συμβάλει στο να αποκατασταθεί η νομιμότητα και η συνταγματικότητα στη χώρα». «Ας καταθέσει ο καθένας τις απόψεις του», πρόσθεσε εν όψει της σημερινής Διάσκεψης των Προέδρων στη Βουλή.