Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπερδιπλασίασε το κόστος μετακλητών του ο ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom eleftherostypos.gr

Σε Γραφείο Εργασίας κολλητών κομματικών στελεχών είχε μετατρέψει ο ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Εργασίας με τη μέθοδο των μετακλητών στα γραφεία υπουργών και υφυπουργών. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου που διαβίβασε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης στη Βουλή σε Ερώτηση-Αίτηση Κατάθεση Εγγράφου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝ.ΑΛ.

Η μισθοδοσία του 2018 των μετακλητών και ειδικών συνεργατών των υπουργικών γραφείων του υπουργείου Εργασίας, δηλαδή της τότε υπουργού Εφης Αχτσιόγλου, της αναπληρώτριας Θεανώς Φωτίου, των υφυπουργών Τάσου Πετρόπουλου, Κώστα Μπάρκα και των γενικών γραμματέων, έφτασε στο ποσό των 2.078.298,12 ευρώ, όταν το 2015 το αντίστοιχο κόστος ήταν μόλις 899.363 ευρώ! Ουσιαστικά, το κόστος των μετακλητών και ειδικών συνεργατών ο ΣΥΡΙΖΑ… κατάφερε να το υπερδιπλασιάσει.

Ο διπλασιασμός του κόστους σε αμοιβές για τους μετακλητούς και τους ειδικούς συνεργάτες του υπουργείου Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ, από κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο σε κάτι περισσότερο των δύο εκατομμυρίων το 2018, δεν έγινε ξαφνικά αλλά σταδιακά και μεθοδικά. Αυτό προκύπτει από το «χρονοδιάγραμμα» που αναφέρεται στην αναλυτική 5σέλιδη απάντηση του υπουργείου Εργασίας που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Καθώς το 2015 το σχετικό κόστος ήταν 899.363 ευρώ, το 2016 (μετά τη δεύτερη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ), το κόστος ανέβηκε στο 1.587.511 ευρώ και το 2017 έφτασε στα 2.079.626 ευρώ. Ενα ποσό που διατηρήθηκε σχεδόν αμετάβλητο και το 2018 καθώς «έκλεισε» στα 2.078.298,12 ευρώ. Το δε κόστος του πρώτου εξαμήνου του 2019, δηλαδή μέχρι και τις πρόσφατες εκλογές, είχε ανέλθει στο 1.107.152 ευρώ.

Στα γραφεία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ υπηρέτησαν συνολικά 43 μετακλητοί, ειδικοί συνεργάτες, επιστημονικό προσωπικό και δημοσιογράφοι. Από αυτούς οι 18 ήταν δημόσιοι υπάλληλοι και οι 16 αποσπασμένοι από άλλες υπηρεσίες, που σημαίνει ότι αυτοί πληρώνονταν από τις υπηρεσίες τους.

Ειδικότερα, μόνο στο γραφείο της κ. Ατσιόγλου υπηρέτησαν 4 μετακλητοί, 2 ειδικοί σύμβουλοι, ένας ειδικός συνεργάτης και 8 απεσπασμένοι. Στο γραφείο της κ. Φωτίου: 4 μετακλητοί, ένας ειδικός σύμβουλος, 2 ειδικοί συνεργάτες και 4 αποσπασμένοι. Στο γραφείο του υφυπουργού κ. Πετρόπουλου: 3 μετακλητοί, εκ των οποίων οι 2 ήταν δημόσιοι υπάλληλοι με ανάθεση καθηκόντων, ένας ειδικός σύμβουλος και 4 αποσπασμένοι υπάλληλοι. Στο γραφείο του κ. Μπάρκα: 2 μετακλητοί και 2 ειδικοί συνεργάτες. Στο επιτελείο του ειδικού επιστημονικού προσωπικού υπήρχαν 6 άτομα στο υπουργείο, 5 στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, 4 στην Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλελεγγύης και 4 στη Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφάλισης. Επίσης υπήρχαν και 2 δημοσιογράφοι.

Από την έντυπη έκδοση

Προτεινόμενα για εσάς

Καταληψίες μεταμφιεσμένοι «μαθητές»

Kon

Πλάκα που έχουν…

Kon

Ο Τσακαλώτος έδειξε ποιο είναι το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ

Kon

Η αδερφή του Αλέξη Τσίπρα «παραίτησε» τον Τσακαλώτο

Μιχάλης Μάρδας

Δημοσκόπηση Pulse: Υπεροχή της ΝΔ με 17,5% προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Τι πιστεύουν οι πολίτες για τον κορωνοϊό

Evanthia Karra

«Τρικυμία» στον ΣΥΡΙΖΑ: Τραβά αυτιά ο Τσίπρας και προτείνει τη σύσταση επιτροπής για τις… παραφωνίες

Tinad

Αγανακτισμένοι… ψηφοφόροι και στελέχη με τον Τσίπρα

Kon

Ο Ερντογάν βρήκε τοίχο

Kon

Σε φάση «Big Brother» ο ΣΥΡΙΖΑ – Βγαίνουν «μαχαίρια» και αδειάζουν συντρόφους

Ανδρέας Ντίνης