Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε ότι ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί «στους δρόμους του αγώνα», ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση και εφ’ όλης της ύλης εναντίον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αποδοκιμάζοντας από τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου και τους τεχνοκράτες υφυπουργούς έως την αναγνώριση του Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικού προέδρου της Βενεζουέλας από τη νέα κυβέρνηση.
Με φράσεις του τύπου «ο ΣΥΡIΖΑ θα ασκήσει τεκμηριωμένη αντιπολίτευση» ή ότι «δεν θα ακολουθήσει την αντι-ΣΥΡΙΖΑ υστερία που υπήρξε πριν από τις εκλογές» ή «δεν θα λέμε όχι σε όλα» επιχείρησε να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να υπηρετήσει το σχέδιο μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ σε δήθεν σοσιαλδημοκρατία, όταν επί της ουσίας ακολούθησε ήδη την τακτική των ακραίων, αστοιχείωτων επιθέσεων, δίνοντας σήμα στους βουλευτές και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι θα στηρίξει την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για να τοποθετηθεί Πρόεδρος της Βουλής ο Κωνσταντίνος Τασούλας και επιχείρησε να εμφανίσει την κίνηση αυτή ως καινοτόμο δείγμα καλής θέλησης, ξεχνώντας ηθελημένα ότι η αντιπολίτευση είχε στηρίξει την πρότασή του και για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και για τον Νίκο Βούτση, ενώ ήταν χαρακτηριστικό των προθέσεών του το γεγονός ότι αντέστρεψε εντελώς την πραγματικότητα της ψήφισης του Δημήτρη Παπαδημούλη ως αντιπροέδρου της Κομισιόν από τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ., επικεντρώνοντας στις ενστάσεις που σημειώθηκαν απέναντι σε αυτήν την επιλογή του κυβερνώντος κόμματος.
«Οφείλουμε να αποτελέσουμε το αγκωνάρι του κόσμου της εργασίας, του μόχθου και της δημιουργίας που πρέπει να σταθεί όρθιος, να παλέψει και να αντισταθεί στην ολομέτωπη επίθεση που θα δεχθεί από τη νέα κυβέρνηση σε δικαιώματα και κατακτήσεις», είπε ο κ. Τσίπρας περιγράφοντας τις προθέσεις του από την πρώτη στιγμή να εμφανιστεί ως ο δήθεν «προστάτης» των λαϊκών στρωμάτων.
Ο Δένδιας ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και τον θόλο
«Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να λανσάρει ένα πρωτότυπο μοντέλο κυβέρνησης Ανώνυμης Εταιρίας. Με δεκάδες τεχνοκράτες σε ρόλο CEO υπουργών. Με ελάχιστες γυναίκες, γιατί, όπως μας εξήγησαν, οι γυναίκες δεν είναι πρόθυμες να αναλάβουν ρόλους ευθύνης», συνέχισε, ασκώντας κριτική ακόμα και για το ξεμπλοκάρισμα του Ελληνικού: «Με εκπροσώπους επιχειρηματικών ομίλων να έχουν αναλάβει απευθείας τη διαπραγμάτευση του Δημοσίου με τους ομίλους από τους οποίους προέρχονται και μάλιστα για κρίσιμης οικονομικής σημασίας θέματα, όπως το Ελληνικό. Με τον άνθρωπο του ΣΕΒ συντονιστή των υπουργών. Εδώ δηλαδή καταργείται ακόμα και η διαμεσολάβηση μεταξύ πολιτικής και επιχειρηματικών ομίλων, αφού οι όμιλοι αναλαμβάνουν απευθείας τα υπουργεία που τους αφορούν».
Ακόμα, στο στόχαστρο ο κ. Τσίπρας έβαλε:
– Τον υπουργό Εργασίας Νίκο Βρούτση για την απόφασή του αναφορικά με τον ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες, αποκρύπτοντας ότι η διάταξη της κυβέρνησής του είχε σκόπιμα λάθη και παραλείψεις που είχαν επισημάνει οι Αρχές του υπουργείου Εργασίας, αλλά δεν είχαν εισακουστεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.
– Τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κάνοντας λόγο για συγκέντρωση αστυνομικού αυταρχισμού.
– Τον υπουργό Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, κατηγορώντας τον ότι «προετοιμάζει συστηματικά την εκποίηση της ΔΕΗ, την οποία απαξιώνει καθημερινά και συνειδητά με δημοσιεύματα και δηλώσεις, μέχρι να εμφανίσει αύριο ως σωτήρα τον όμιλο στον οποίο θα την ξεπουλήσει. Αλλωστε ο αρμόδιος υπουργός το ξέρει καλά το σενάριο, διότι το ίδιο έργο σκηνοθέτησε με την Ολυμπιακή».
Από την έντυπη έκδοση