Σύμφωνα με το γκάλοπ η ΝΔ φαίνεται να κατακτά, με διψήφια διαφορά, άνετα την αυτοδυναμία, αγγίζοντας σχεδόν το 40%, ο δε ΣΥΡΙΖΑ να συσπειρώνεται σχετικά και να είναι αρκετά πάνω από το ποσοστό, που έλαβε στις ευρωεκλογές, ενώ καταγράφονται ανατροπές στα μικρότερα κόμματα: Το Κίνημα Αλλαγής είναι αισθητά κάτω από την επίδοσή του στις 26 Μαΐου, το ΚΚΕ επιβεβαιώνει την τάση απωλειών, ο Γιάνης Βαρουφάκης σταθεροποιεί τη δυναμική του, εμφανιζόμενος να εισέρχεται άνετα στη Βουλή τουλάχιστον ως πέμπτο κόμμα, ενώ Κυριάκος Βελόπουλος και Χρυσή Αυγή κινούνται ελαφρά πάνω από το όριο του 3%, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική τους παρουσία μετά τις επικείμενες εκλογές (ειδικά η δεύτερη κινδυνεύει έντονα).
Με βάση την εκτίμηση ψήφου που κάνει η εταιρία, «μοιράζοντας» τους αναποφάσιστους με βάση την εκλογική τους συμπεριφορά στις ευρωεκλογές, η ΝΔ φτάνει στο 39,8%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 27%, το ΚΙΝΑΛ στο 6,4%, το ΚΚΕ στο 4,6%, ο κ. Βαρουφάκης στο 4,1%, ο κ. Βελόπουλος στο 3,6%, ενώ η Χρυσή Αυγή στο 3,3%. Από τα άλλα κόμματα το μόνο που δείχνει κάπως ικανό να προσεγγίσει το όριο εισόδου στη Βουλή είναι η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που καταγράφεται στο 2,3%.
Συνεκτιμώντας και το περιθώριο απόκλισης που δίνει η Opinion Poll, η ΝΔ μπορεί να ξεπεράσει άνετα ακόμα και το 40% και πάντως να κινηθεί στο χώρο της αυτοδυναμίας σε κάθε περίπτωση. Ο δε ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσεγγίσει ακόμη και το 30% και πάντως να βρεθεί πάνω από το ποσοστό των ευρωεκλογών.
Από την ανάλυση των δεδομένων και των τάσεων, που φαίνεται να διαμορφώνονται στο εκλογικό σώμα αυτή την περίοδο, είναι σαφής η δυναμική της ΝΔ με την δυνατότητα του κ. Μητσοτάκη να συμπιέσει κι άλλο τα δεξιά ή ακροδεξιά κόμματα, αλλά και το ΚΙΝΑΛ της Φώφης Γεννηματά, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι ο κ. Βαρουφάκης, αλλά και η κυρία Κωνσταντοπούλου εισπράττουν κέρδη, καταφέρνει να διατηρήσει και να αυξήσει τις δυνάμεις του, προφανώς στη λογική των ψηφοφόρων, που θέλουν ένα νέο ισχυρό δικομματισμό και με δεδομένο ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν καταφέρνει να εμφανιστεί ως εναλλακτικός πόλος έκφρασης του λεγόμενου προοδευτικού χώρου.