Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ – Για ζήτημα «ύφους εξουσίας» μίλησε ο Φίλης

Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ - Για ζήτημα «ύφους εξουσίας» μίλησε ο Φίλης

Newsroom eleftherostypos.gr

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέστη συντριπτική ήττα στις Ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τα όργανα στην Κουμουνδούρου ή καλύτερα οι καμπάνες άρχισαν να ηχούν δυνατά στα αυτιά του Αλέξη Τσίπρα που όσο και αν δεν θέλει δεν μπορεί να μην είναι αυτό που θα χρεωθεί την ήττα.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος ο οποίος ανοιχτά μίλησε για τα πολλά λάθη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία οδήγησαν στην οδυνηρή ήττα.

Επικεντρώθηκε κυρίως σε τρία σημεία:

Η εφαρμογή των μνημονίων: «Ίσως ήταν λιγότερα επώδυνα από των προηγούμενων και ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να βρει χαραμάδες για τους πιο αδύναμους συμπολίτες, αλλά τελικά εφήρμοσε μνημόνια, με νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση. Ο επώδυνος συμβιβασμός έφερε και άλλους συμβιβασμούς. Δεν υπήρξε κόμμα που να γλίτωσε από τα μνημόνια., Η Νέα Δημοκρατία έχασε και ανασυγκροτήθηκε, το ΠΑΣΟΚ εξαερώθηκε».

Η ατολμία:  «Σε θέματα που δεν μας πίεσε το ασφυκτικό πλαίσιο από το Μνημόνιο προχωρήσαμε με ατολμία και αυτό το καταγράφει ο κόσμος».

Το ύφος της εξουσίας: «Ορισμένες συμπεριφορές δημιούργησαν μία απόσταση των πολιτών από τη διακυβέρνηση».

Ερωτηθείς αν μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, παραδέχθηκε ότι πρόκειται για μεγάλη διαφορά σημείωσε δε ότι «αυτός είναι ο αγώνας. Υπάρχει ανάγκη ενός νέου πολιτικού σχεδίου με νέες συμμαχίες. Για παράδειγμα βλέπω ότι υπάρχει ένας κόσμος της Αριστεράς που δεν πήγε να ψηφίσει και πρέπει να τον πείσουμε να το κάνει. Υπάρχουν και άλλοι που επέλεξαν μικρότερα σχήματα της αριστεράς».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Από τη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Kon

Αυτοκαταστροφή ο «Μπάλλος του ΣΥΡΙΖΑ»…

Kon

Ο «εθνικός στόχος»

Kon

Ο Καραμανλής και η απόγνωση του Τσίπρα

Kon

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έκανε την έκπληξη: Κριτική και για την ελληνοαμερικανική συμφωνία

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Εξεταστική για τη VOX POP και «ΣΙΑ»…

Kon

Είναι σοβαροί;

Kon

«Δεν χάνει ούτε μία στο εκατομμύριο»

Kon

ΣΥΡΙΖΑ για Γεννηματά: Να κερδίσει και αυτή τη μάχη, όπως στο παρελθόν

Λάμπρος Κατσαρός