Εξηγεί πως ον Σήφης έφτασε να είναι μέλος πλέον της οικογένειάς του τονίζοντας ότι ήταν το πρώτο αρσενικό κουταβάκι που πλησίασε την κόρη του, το καλοκαίρι του 2010. Εκτός αυτού, ο πρόεδρος του Ποταμίου, εκμυστηρεύτηκε ότι, κατά την πρωινή βόλτα, «συζητούν» πολλά μεταξύ τους και αν ποτέ καταφέρει ο άνθρωπος να καταλάβει το μυαλό του σκύλου, ο Σήφης, θα έχει πολλά να πει για την ιστορία του Ποταμιού.
Η ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη:
Σταϊκούρας: Ο απολογισμός του 2024 και οι προτεραιότητες για το 2025 σε υποδομές και μεταφορές
«Αυτός είναι ο Σήφης. Η μητέρα του ζούσε αρχόντισσα στο οινοποιείο του Μανουσάκη στο Βατόλακκο στα Χανιά και ο πατέρας του φύλαγε κατσίκια στα γύρω βουνά. Δεν ξέρω πώς τα κατάφεραν και συναντηθήκανε όμως, το καλοκαίρι του 2010, η Οίνο γέννησε εννιά και εμείς -που κάναμε επίσκεψη στον φίλο μου τον Μανουσάκη- είχαμε μείνει εκείνη την εποχή χωρίς σκύλο. Ο Τίγρης, ένα μπόξερ με καρδιά παιδιού, είχε πεθάνει από γεράματα και η κόρη μου είπε: «θα πάρουμε το πρώτο αγόρι που θα με πλησιάσει». Έτσι ήρθε ο Σήφης στην οικογένεια (Σήφης ήταν και ο πατέρας της μάνας μου). Στο πλοίο για την Αθήνα ανακαλύψαμε ότι ήταν γεμάτος ψείρες αλλά το πρόβλημα λύθηκε μόλις κατεβήκαμε στο λιμάνι. Και από τότε ο Σήφης είναι μέσα στα πόδια μας.
Χωρίς περιττά χάδια -δεν παίρνει ποτέ ας πούμε μεζέδες από το τραπέζι- περνάει νομίζω όμως μια καλή σκυλίσια ζωή. Το καλοκαίρι κολυμπάει ή ανεβαίνει στα βουνά και ο χασάπης του φυλάει πότε-πότε κανένα μεγάλο κόκκαλο, να θυμηθεί και αυτός τις αγριάδες του πατέρα του, και να μην τρώει συνεχώς τροφή από το τσουβάλι. Και το ξημέρωμα παρακαλά να μην είμαι καλεσμένος σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή, για να προλάβουμε να πάμε βόλτα. Εκεί τρέχοντας λέμε τα περισσότερα και συχνά σχολιάζει με γαυγίσματα τα τηλεφωνήματα μου. Και αν ποτέ βρεθεί ο τρόπος να διαβάσουμε το μυαλό των σκύλων, ο Σήφης θα έχει όλο το υλικό για να αφηγηθεί την πραγματική ιστορία των τελευταίων 31 μηνών».