Η νέα έρευνα του Πανεπιστημίου της Μακεδονίας, η οποία παρουσιάστηκε χθες στον ΣΚΑΪ, δείχνει το προβάδισμα της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ να διευρύνεται στις 12,5 εκατοστιαίες μονάδες, την ώρα που περισσότεροι από επτά στους δέκα ψηφοφόρους της Κουμουνδούρου (73,5%) δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τις επιδόσεις της κυβέρνησης.
Στην παράσταση νίκης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 49 εκατοστιαίες μονάδες (62% έναντι 13%) ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων γυρίζει την πλάτη στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, απαντώντας πως πίσω από αυτόν κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες.
Με βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει 28,5%, έναντι 16% του ΣΥΡΙΖΑ (27,5% και 17,5% αντίστοιχα στην προηγούμενη δημοσκόπηση). Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,5%. Ανεξάρτητοι Ελληνες, Ενωση Κεντρώων, Πλεύση Ελευθερίας και ΑΝΤΑΡΣΥΑ λαμβάνουν 2%, ενώ από 1,5% καταγράφουν το Ποτάμι και η Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Ράπισμα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. είναι και το ερώτημα εάν έχει ακόμα να προσφέρει στη χώρα. Το 69,5% των πολιτών διαφωνεί (56% διαφωνεί απόλυτα και 13,5% μάλλον διαφωνεί), 13% «ούτε διαφωνεί ούτε συμφωνεί», 10,5% «μάλλον συμφωνεί» και μόλις 5% «συμφωνεί». Στην ίδια ερώτηση συνολικά 40,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ «διαφωνεί απόλυτα» (30,5%) ή «μάλλον διαφωνεί» (10%), 18% «ούτε συμφωνεί ούτε διαφωνεί», 26,5% «μάλλον συμφωνεί» και 13,5% «συμφωνεί απόλυτα». Παράλληλα, 86,5% των ερωτηθέντων δηλώνει δυσαρεστημένο από τις επιδόσεις της κυβέρνησης, 8% «ούτε ικανοποιημένο ούτε δυσαρεστημένο» και μόλις 5,5% δηλώνει ικανοποιημένο.
Όλγα Κεφαλογιάννη: Δεν έχω την πολυτέλεια για τα παιδιά μου να χάσω τον έλεγχο ούτε στιγμή
Τα στοιχεία-φωτιά της δημοσκόπησης, που έρχονται ως συνέχεια του ηχηρού ραπίσματος της έρευνας η οποία δημοσιεύθηκε στην «Αυγή» και προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στο Μαξίμου, βγάζουν στο προσκήνιο τα εσωτερικά σκηνικά της αποδόμησης και της… μαύρης τρύπας μπροστά στην οποία χάσκει το κυβερνητικό οικοδόμημα.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΑΤΣΙΟΣ
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου