Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, υποστήριξε ότι το θέμα αυτό βρίσκεται στο δημόσιο διάλογο εδώ και καιρό διότι η κυβέρνηση λειτούργησε ως εκπρόσωπος των δανειοληπτών, καθώς, όπως είπε, αν ήταν εκπρόσωπος των τραπεζών, το θέμα θα είχε κλείσει εδώ και καιρό.
«Είναι δύσκολο θέμα και έπρεπε να γίνουν συμβιβασμοί», σημείωσε και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση έλαβε υπόψιν την κοινωνική και δημοσιονομική κατάσταση αλά και την κατάσταση των τραπεζών.
Παραδέχθηκε πάντως ότι ακόμα και χωρίς μνημόνια υπάρχει εποπτεία του τραπεζικού συστήματος. «Μας ενδιαφέρει η κατάσταση των τραπεζών. Έχουμε καταβάλει δισεκατομμύρια για να μην καταρρεύσουν», τόνισε.
Σε ότι αφορά την τροπολογία, ανέφερε ότι τα κύρια χαρακτηριστικά της είναι ότι εντάσσονται τα επιχειρηματικά δάνεια και υπάρχει δημοσιονομική συνεισφορά στην αντιμετώπιση των δανείων των φτωχών νοικοκυριών. «Ο στόχος μας είναι να έχουμε μείωση των δόσεων ώστε να εξοφληθούν, να διαγραφούν και να μην μεταφερθούν κάπου αλλού» σημείωσε και κατέληξε «η κυβέρνηση φέρνει μια τροπολογία που αποτελεί ένα βήμα παραπάνω από αυτά που ίσχυαν έως τώρα».
Διαβάστε επίσης: Α΄ κατοικία: Τι προβλέπει η τροπολογία και ποια κριτήρια «κούρεψαν»
Ερωτηθείς σχετικά, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης εκτίμησε ότι το ποσοστό των στρατηγικών κακοπληρωτών ανέρχεται σε 25%.
Έπειτα από τις παρεμβάσεις της αντιπολίτευσης, συμφωνήθηκε να κληθούν το απόγευμα η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, η Τράπεζα της Ελλάδας, εκπρόσωποι δικηγόρων και καταναλωτών
Τελικά, μετά από πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας η συζήτηση για τη συγκεκριμένη τροπολογία θα γίνει στην απογευματινή συνεδρίαση, στην οποία θα προσέλθουν και φορείς, όπως πρότεινε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, πρόταση που έγινε δεκτή.