Μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης, την οποία παρακολούθησαν πολλοί ομογενείς, ξεκίνησε η ομιλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Ομως, τότε ξεκίνησαν οι αποδοκιμασίες, για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Κάποιοι άρχισαν να φωνάζουν «Ελλάς, Ελλάς Μακεδονία», να αποκαλούν τον κ. Βαρεμένο «αλήτη» και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «προδότες» και τον γιούχαραν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα neoskosmos.
Μάλιστα, κάποιος από τους πιο «θερμόαιμους» πέταξε και δύο μπουκάλια προς τον κ. Βαρεμένο, χωρίς αυτά να απειλήσουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενώ η ομιλία του ήταν πολύ δύσκολο να ακουστεί, λόγω των συνθημάτων. Λίγα λεπτά αργότερα, ενώ συνεχίζονταν οι αποδοκιμασίες, η ασφάλεια του κ. Βαρεμένου έκρινε ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί από τον χώρο, σύμφωνα με το ελληνικό πρόγραμμα του SBS.
Οι άγριες αποδοκιμασίες συνεχίστηκαν και την ώρα που απομάκρυναν τον κ. Βαρεμένο από τον χώρο.
Η στιγμή που απομακρύνουν τον κ. Βαρεμένο από τον χώρο της παρέλασης
https://www.facebook.com/watch/?v=2056974701084602
Μία ημέρα νωρίτερα, κάποιοι δεν επέτρεψαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόξενο Δημήτρη Μιχαλόπουλο να παραστούν στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της Παμμεσηνιακής Αδελφότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας «Ο Παπαφλέσσας».
ΑΟΖ Τουρκίας - Συρίας: Διπλωματικός συναγερμός σε Λευκωσία και Αθήνα - «Τα μαζεύει» ο Ουράλογλου
Στη δοξολογία που έγινε στον καθεδρικό ναό του Aγ. Ευσταθίου, ο Επίσκοπος Μηλιτουπόλεως Ιάκωβος, αναφερόμενος εμμέσως στις αντιδράσεις των ομογενών για τη «Συμφωνία των Πρεσπών», ζήτησε από τους πολιτικούς να αφουγκράζονται τον λαό και τις ανησυχίες του.
Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι ομογενείς στη Νέα Υόρκη αποφάσισαν να μην στείλουν πρόσκληση σε πολιτικούς για την παρέλαση (θα γίνει στις 14 Απριλίου), για τον κίνδυνο επεισοδίων εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Οι Πρέσπες η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία από το 1974»
Ο Γιώργος Βαρεμένος, μετά την άφιξή του στην Αυστραλία, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως τη μεγαλύτερη ελληνική διπλωματική επιτυχία από το 1974.
«Η Ελλάδα θα είναι πολλαπλά κερδισμένη σε βάθος χρόνου», σημείωσε, σε συνέντευξη Τύπου στο ελληνικό προξενείο το Σάββατο.
«Από την στιγμή που ο Γκρουέφσκι απομακρύνθηκε από την εξουσία που έκανε καριέρα με την πλαστογράφηση της ιστορίας ήταν μια χρυσή ευκαιρία να λυθεί το πρόβλημα της ονομασίας. Η χώρα αυτή έως τώρα λεγόταν σχεδόν από όλους Μακεδονία και τώρα λέγεται Βόρεια Μακεδονία. Οι ίδιοι αποδέχονται- και εγγράφως-ότι δεν έχουν καμιά σχέση με την αρχαία Μακεδονία και ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική. Αυτά είναι επιτυχίες» είπε ακόμη ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής.
Αναφερόμενος σε όσους διαφωνούν με την Συμφωνία σημείωσε πως δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό κανενός αλλά ούτε και αποδέχεται να αμφισβητείται ο δικός του πατριωτισμός ή της κυβέρνησης. «Σέβομαι την διαφορετική άποψη αλλά όλα αντιμετωπίζονται μέσω του διαλόγου. Εξάλλου ακραίες φωνές πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν», συμπλήρωσε.