Για αυτό το λόγο ο κ. Μητσοτάκης σε μήνυμά του στο Facebook έκανε λόγο για «καλύτερες μέρες που είναι μπροστά» καλώντας τον κόσμο να τον εμπιστευθεί. Η τοποθέτηση Μητσοτάκη έρχεται σε συνέχεια των νέων δημοσκοπικών ευρημάτων που δείχνουν το άνοιγμα της ψαλίδας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ελεύθερη πτώση στην οποία έχει επιδοθεί τις τελευταίες ειδικά εβδομάδες η Κουμουνδούρου.
Για αυτό το λόγο και με το μυαλό πάντα στις πρόωρες κάλπες στο επιτελείο του προέδρου της ΝΔ εντείνουν την πολεμική κατά της κυβέρνησης και των χειρισμών της στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών, ενώ παράλληλα ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προετοιμάζει το έδαφος για την μετωπική σύγκρουση στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την Παδεία.
Αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες, στο Μοσχάτο προσδοκούν να δουν να επιβεβαιώνονται όλα όσα έχουν διαρρεύσει για τα δάνεια του Χρήστου Καλογρίτσα από την τράπεζα Αττικής, το πόρισμα για την οποία βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή.
Το βάρος της κοινοβουλευτικής σύγκρουσης την Πέμπτη σήκωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος έκανε λόγο για «διαγωνισμό φιάσκο», τονίζοντας ότι εχει απαξιωθεί από την ίδια την κοινωνία. Την ίδια ώρα πάντως η αναφορά του σε «περίεργη και εκκωφαντική σιωπή της Δικαιοσύνης» έχει δύο ερμηνείες: Από τη μία πλευρά παραπέμπει στις πιέσεις που επιχειρεί να ασκήσει η ΝΔ μέσα από την καλλιέργεια κλίματος ενόψει και της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγμαιτκότητα του νόμου Παππά, ενώ από την άλλη στην προετοιμασία του εδάφους για το ενδεχόμενο να κριθεί συνταγματικός. Για το δεύτερο ενδεχόμενο η ΝΔ έχει εδώ και καιρό εξάλλου καταγγείλει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, με αποκορύφωμα τη σιγουριά του Αλέξη Τσίπρα στην ομιλία του στη ΔΕΘ για την απόφαση του ΣτΕ.
Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέντε μέρες πριν την κοινοβουλευτική σύγκρουση για την Παιδεία συναντήθηκε με τα μέλη των Συμβουλίων των ΑΕΙ και δεσμεύτηκε πως θα αποκαταστήσει τον ρόλο τους με όλες τις απαραίτητες βελτιώσεις.
«Ο θεσμός των συμβουλίων έτυχε αντικείμενο πρωτοφανούς πολιτικής και ακαδημαϊκής συναίνεσης όταν δημιουργήθηκε. Δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση έχει στόχο την αποδυνάμωση και υποβάθμιση του θεσμού. Η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια να διώχνει ένα τόσο ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό που ανιδιοτελώς προσφέρει στην αναβάθμιση και εξωστρέφεια του δημόσιου πανεπιστημίου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.