Aναπτύσσοντας την θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Μάκης Βορίδης επισήμανε ότι: πρώτον, ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και πλήττει την πολυφωνία, δεύτερον, ο κ. Κρέτσος επέλεξε να μην ενεργοποιήσει τον ανεξάρτητο εκτιμητή και ανέθεσε τον έλεγχο του πόθεν έσχες στην επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού, τρίτον, η ίδια η επιτροπή αναγνωρίζει ότι δεν έκανε τον έλεγχο όπως επέβαλε ο νόμος, αρκούμενη σε… εξουσία διαθέσεως! Ενώ η προκήρυξη μιλούσε για έλεγχο προέλευσης και όχι επάρκειας. Είναι ευθεία παραβίαση, τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ.
Ποια είναι η σχέση που συνδέει τον κ. Καραμπάτσο με τον κ. Καλογρίτσα, αναρωτήθηκε και επισήμανε ότι φαίνεται πως ο υπερθεματιστής δεν έχει δεκάρα τσακιστή από όσα ισχυρίστηκε. Έθεσε θέμα και για τα δάνεια από την Τράπεζα Αττικής, που έδωσε την εγγυητική στον κ. Καλογρίτσα αφού πρώτα τον είχε δανειοδοτήσει.
Από την πλευρά του ο Κώστας Τζαβάρας δήλωσε: «Είναι θέμα κοινοβουλευτικού ελέγχου. Δεν μπορεί να απορρίψει το αίτημα η πλειοψηφία. Δε μπορεί να τεθεί το θέμα σε ψηφοφορία. Ο κ. Παππάς πρέπει να προσέλθει και να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα του τεθούν».
Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου υποστήριξε ότι «και μόνο η δήλωση Σαββίδη πως το μόνο που ήθελε ήταν να ανεβάσει το τίμημα, δημιουργεί την υποχρέωση της Βουλής να εξετάσει τη διαδικασία εκχώρησης των τηλεοπτικών αδειών».
«Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης ο διαγωνισμός έχει ολοκληρωθεί, οπότε το μόνο που απομένει είναι ο κοινοβουλευτικός έλεγχος, καθώς η ίδια η επιτροπή στο πρακτικό της παραδέχεται πως δεν έκανε έλεγχο πόθεν έσχες» είπε από την πλευρά της η Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Κώστα Τσιάρα να συμπληρώνει ότι «όταν υπάρχει δήλωση συμμετέχοντος στον διαγωνισμό πως απλά ήθελε να ανεβάσει το τίμημα, όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της επιτροπής παραδέχεται πως δεν έκανε ουσιαστικό έλεγχο των πόθεν έσχες δεν είναι δυνατόν η πλειοψηφία να αρνηθεί το αίτημα της ΝΔ».