Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΝΔ τονίζοντας πως «τις τελευταίες μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να έχουν πάθει επιλεκτική κώφωση» ζητά από τον Δημήτρη Τζανακόπουλο να απαντήσει στα εξής:
«1. Τι ακριβώς εννοούσε ο κ. Τσίπρας όταν είπε ότι οι σκεπτόμενοι πολίτες στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών; Το 70% των Ελλήνων που διαφωνούν, εκτός από ακροδεξιοί, είναι και ηλίθιοι κατά τον πρωθυπουργό;
2. Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι η κ. Θάνου εκτελεί εντολές του κ. Τσίπρα για να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη, όπως κατήγγειλε ο κ. Καμμένος;
3. Προσέφερε ή όχι ο κ. Τσίπρας στον κ. Καμμένο θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ;
Ψηφίστηκε στην Επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τον σιδηρόδρομο
4. Και σημαντικότερο όλων: Τι φοβάται ο κ. Τσίπρας και δεν απαντά στην ευθεία απειλή Καμμένου ότι αν διαλύσει την ΚΟ των ΑΝΕΛ, η κυβέρνησή του δεν θα φτάσει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου;».
Ο Πάνος Καμμένος κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως σχεδίαζε τη διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. Ο «Τσίπρας με πούλησε 100 φορές» και διεμήνυσε περισσότερες από μια φορές ότι θεωρεί «αιτία πολέμου» την ενδεχόμενη διάλυση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ. «Εμείς κάποια στιγμή θα πίνουμε γκαζόζα στο καφενείο της Βουλής», είπε με νόημα ο πρώην υπουργός Άμυνας.
«Αν κρατήσει στελέχη των ΑΝΕΛ στον ανασχηματισμό, θα έχουμε πόλεμο» σημείωσε ο Πάνος Καμμένος και επανέλαβε την εκτίμηση για εκλογές πριν από την… παρέλαση της 25ης Μαρτίου. «Αν προχωρήσουμε σε βρώμικες κινήσεις και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, παρέλαση δεν θα κάνουμε», είπε.
Οι περίεργες ιδέες στελεχών ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρώην συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα μίλησε και για τις διαφωνίες που κατά καιρούς εξέφραζαν οι ΑΝΕΛ ως κυβερνητικός εταίρος. Οι ΑΝΕΛ περιόριζαν «τις περίεργες ιδέες του ΣΥΡΙΖΑ ». Χαρακτηριστικό παράδειγμα είπε ήταν μια απόφαση που του ήρθε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του αναπληρωτή υπουργού «πως τον έλεγαν, Ήμερο;» (εννοώντας τον Κώστα Ήσυχο) να ονομάσουμε στρατόπεδο στη Μακεδονία «στρατόπεδο Σαράφη». Αντιλαμβάνεστε ότι αυτό θα διέλυε το στράτευμα. Μετά έρχονταν διάφοροι ΣΥΡΙΖΑιοι για να περάσουν νομοσχέδια για τους στρατιώτες που δεν θέλουν να φέρουν όπλα, τους αρνητές».