«Για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία; Ναι, ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η πλειοψηφία αυτή έχει δημιουργηθεί. Θα έλεγα ότι έχει βρεθεί ήδη από το 2017. Είναι άνθρωποι που ξέχωρα από τη στάση που έχουν απέναντι στη κυβερνητική πολιτική, θέλουν να τελειώνει το θέμα, να κλείσει και θεωρούν την συμφωνία έναν καλό συμβιβασμό ή σύμφωνα με άλλους έναν αναγκαίο συμβιβασμό».
Ο κ. Κοτζιάς ερωτάται επίσης αν θα άλλαζε κάτι στη συμφωνία αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω. Απαντώντας αναφέρει: «Τίποτα. Πρώτον, ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω και δεύτερον είναι μια υποθετική ερώτηση και δεν έχει νόημα στην πολιτική […] Νομίζω το αποτέλεσμα είναι καλό και χρήσιμο και είμαι βαθιά πεπεισμένος, ότι η φιλικές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των χωρών θα υπάρχουν ανάμεσα και στη Βόρειο Μακεδονία και την Ελλάδα. Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι υπάρχει αυτή η φιλία και τώρα της δώσαμε το θεσμικό πλαίσιο να εκφραστεί και να υλοποιηθεί».
Διαβάστε επίσης: Ο Τσίπρας «όμηρος» του Καμμένου και των βουλευτών της Κεντροαριστεράς
Από την πλευρά του για μια «παγκόσμια Μακεδονία» σύμμαχο του ΝΑΤΟ και μέλος της ΕΕ, έκανε λόγο την Κυριακή ο Ζόραν Ζάεφ στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.
Αγώνα δρόμου για τα αντιπλημμυρικά έργα - Το σχέδιο Χαρδαλιά για την προστασία της Αττικής
«Φτάνουμε στο τέλος μια από τις σημαντικότερες και πιο ευαίσθητες χρονιές της πατρίδας μας. Ήταν η χρονιά της ενσωμάτωσης. H χρονιά που επιλέξαμε το μέλλον, αντίθετα από μια αβέβαιη απομόνωση. Ας την υποστηρίξουμε κι ας δώσουμε μια ευκαιρία για να πραγματοποιηθεί το όνειρο γενεών» τόνισε ο Σκοπιανός πρωθυπουργός αναφερόμενος στο Σκοπιανό.
Στην συνέχεια ο Ζάεφ, ευχήθηκε «να μετατρέψουμε τις ευχές μας σε πραγματικότητα – μια ειρηνική χώρα με σταθερότητα, σύμμαχος του ΝΑΤΟ και μέλος της ΕΕ, μια παγκόσμια και δίκαια «Μακεδονία’’ με μια οικονομία που λειτουργεί για όλους. Σάς εύχομαι ένα επιτυχημένο οικονομικό έτος, καλή υγεία».
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]