Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:
Ο πρώην υπουργός Άμυνας Π. Καμμένος κατηγορείται από τον πρώην ΥΠΕΞ Νίκο Κοτζιά για συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2019. Η δίκη αυτή έχει έκτοτε αναβληθεί τέσσερις φορές και έχει διακοπεί άλλες τρεις, καθώς δύο Εισαγγελείς δήλωσαν αποχή λόγω προσωπικού κωλύματος, που αφορούσε συνήγορο του Π. Καμμένου. Η υπόθεση αυτή εκκρεμεί επί έξι ολόκληρα χρόνια, δεν έχει εκδικαστεί ούτε καν σε πρώτο βαθμό και υπάρχει κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων.
Στη δικάσιμο της 7ης Φεβρουαρίου 2025 – κατά τη διάρκεια διάσκεψης της έδρας – εισέβαλαν στην αίθουσα του δικαστηρίου όργανα της δικαστικής αστυνομίας ζητώντας από τον κ. Κοτζιά να τους ακολουθήσει για δήθεν προφορική έγκληση από τον κ. Καραγιάννη, μάρτυρα υπεράσπισης του κ. Καμμένου.
Ωστόσο, ο κ. Καραγιάννης δήλωσε ρητά ότι ουδέποτε υπέβαλε έγκληση κατά του κ.Κοτζιά. Οι εν λόγω αστυνομικοί είχαν προφανώς πέσει θύματα παραπληροφόρησης και το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν. Ασφαλώς δε, η ενέργειά τους αυτή δεν σχετιζόταν με καμία απόφαση της έδρας, όπως λανθασμένα αναφέρθηκε σε κάποια μέσα ενημέρωσης. Αντιθέτως, η Πρόεδρος του Δικαστηρίου απαίτησε από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν και να μην παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της δίκης.
Σε μια νέα διακοπή, ωστόσο, εμφανίστηκε ο διοικητής του ΑΤ Κυψέλης δηλώνοντας ότι είχε λάβει πληροφορίες για την ύπαρξη καταγγελίας με email από τους συνηγόρους του Π.Καμμένου ( Γ.Απατσίδη, Ε.Τζούλη -Καμμένου) για δήθεν απείθεια του κ. Κοτζιά στο προηγηθέν επεισόδιο. Επειδή, προφανώς, ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο ο διοικητής του ΑΤ Κυψέλης, διαπιστώνοντας την αλήθεια και λαμβάνοντας εντολή από ιεραρχικώς ανώτερα όργανα, αποχώρησε της αιθούσης.
Τα σχέδια πρόκλησης κατά του κ.Κοτζιά δεν ευδοκίμησαν και ως εκ τούτου διακινήθηκαν οι ψευδείς πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν. Η Εισαγγελέας της έδρας, κατόπιν πολλαπλών προσωπικών ενστάσεων που δέχτηκε από τον κ. Απατσίδη – συνήγορο του Π.Καμμένου- δήλωσε αποχή από τη δίκη. Το Δικαστικό Συμβούλιο όρισε νέα Εισαγγελέα και η δίκη διεκόπη για άλλη μία φορά, για τις 7/3/2025.
Τα ανωτέρω γεγονότα εντάσσονται στην με κάθε μέσον προσπάθεια του Π. Καμμένου – δια των συνηγόρων του – να μην εισέλθει το Δικαστήριο στην εκδίκαση της ουσίας της υπόθεσης και να μην κριθεί ο ίδιος για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται. Οποιοσδήποτε διαφορετικός ισχυρισμός ή περιγραφή των γεγονότων σε δημοσίευμά σας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ως εκ τούτου, καλείστε να δημοσιεύσετε την απάντησή μας στο ίδιο χώρο με το επίμαχο δημοσίευμά σας.
Οι συνήγοροι του κ. Ν. Κοτζιά
Χρήστος Κουτσονάσιος
Γεώργιος Μπαλατσούκας
Ειδήσεις Σήμερα
- Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή ο 16χρονος που μαχαίρωσε τον αδελφό του στην Νεάπολη – Σε κρίσιμη κατάσταση ο 23χρονος
- «Επανάσταση» Τραμπ: Τέλος τα νομίσματα του ενός σεντ – «Μας κοστίζει η παραγωγή τους»
- Κολωνάκι: Σύζυγος πασίγνωστου τραγουδιστή παρασύρθηκε από super car – Αναζητείται ο οδηγός
- Σωτήρης Δανέζης: Η έκτακτη ανακοίνωση από την ΕΡΤ μετά την αποχώρηση-βόμβα από το OPEN
- ΔΥΠΑ: Από σήμερα, 10/2, οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων
- Τέμπη: Κατεπείγουσα έρευνα για τη γνησιότητα των τριών βίντεο με την εμπορευματική αμαξοστοιχία