«Η ύψιστη αποστολή μιας μεγάλης παράταξης, που διεκδικεί -και μάλιστα με αξιώσεις- την αυτοδυναμία, είναι να ενώσει και όχι να διχάσει τους Έλληνες. Δεν ξεχνάμε το παρελθόν, αλλά πυξίδα μας είναι και πρέπει να είναι το μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας ότι «αυτή τη λογική την έχει επισφραγίσει και η ιδρυτική μας διακήρυξη. Η μεγάλη Κεντροδεξιά είναι ενωτική, όχι διχαστική».
«Δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ που γεννήθηκε, μεγάλωσε μέσα στη σύγκρουση και μέσα από τη σύγκρουση, την πόλωση και το διχασμό και τώρα καταφεύγει πάλι στα ίδια για να σωθεί. Εμείς δεν θα παρασυρθούμε, δεν θα παίξουμε το παιχνίδι της πόλωσης και του διχασμού, δεν θα πέσουμε στην παγίδα του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ.
Υπογράμμισε δε, ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, «μιλά με όρους σύγχρονης και όχι παρωχημένης αντιπαράθεσης και έδωσε ένα ξεκάθαρο στίγμα, που είναι οδηγός για όλους μας», επισημαίνοντας πως «από εδώ και πέρα, αυτή η συζήτηση των μετώπων, της πόλωσης και του διχασμού αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ».
Σε ό,τι αφορά την παρουσία τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ, ο κ. Κουμουτσάκος σχολίασε: «Οι δύο παρουσίες στη ΔΕΘ θα κάνουν διακριτές τις δύο Ελλάδες, ανάμεσα στις οποίες αργά ή γρήγορα θα κληθούμε να αποφασίσουμε ποια θα επιλέξουμε. Από τη μία θα είναι μία Ελλάδα φόρων, ψεύδους, ανομίας, ανικανότητας και κυνικής διαχείρισης δημοσίων πραγμάτων, όπως είδαμε στις φωτιές, και από την άλλη είμαι βέβαιος πως θα παρουσιαστεί ένα σχέδιο για μια Ελλάδα ανάπτυξης, αποτελεσματικής διακυβέρνησης, αλήθειας και πραγματικής αλληλεγγύης και στήριξης των αδυνάτων».
Παντρεύτηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος - Ποια είναι η σύζυγός του Τατιάνα Παπαδοπούλου
Ο κ. Κουμουτσάκος είπε πως «υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά και φιλοσοφία στην αντίληψη του πώς ενισχύεις τους αδυνάτους» και εξήγησε: «Ο τρόπος της κυβέρνησης βασίζεται στα υπερπλεονάσματα, τα οποία είναι μια αφαίμαξη των φορολογουμένων, (σε) αναστολή των επενδύσεων, δηλαδή της ανάπτυξης, προκειμένου να γίνουν επιδοματικές πολιτικές. Αυτή είναι μια φιλοσοφία που δεν πάει πουθενά την πατρίδα, ούτε καν αυτούς που θα είναι ωφελημένοι από τις όποιες ευκολίες, γιατί έχει κοντά ποδάρια. Η δική μας αντίληψη και η αντίληψη του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τελείως διαφορετική: είναι ανάπτυξη, αύξηση και μεγάλωμα της πίτας και αμέσως μετά δικαιότερα κομμάτια προς όλους. Οι παρεμβάσεις υποστήριξης για την τόνωση των μικρομεσαίων, των οποίων το όριο υπαγωγής στον Φ.Π.Α. θα αυξηθεί από 10.000 στις 25.000 ευρώ, θα ακουστούν με συγκεκριμένα μέτρα, με μειώσεις των φόρων, με μείωση γενναία του ΕΝΦΙΑ (30%) κ.ά.».
Σύμφωνα με τον κ. Κουμουτσάκο, υπάρχουν πολλά πράγματα που θα ανακοινωθούν στη ΔΕΘ από την πλευρά του Κυριάκου Μητσοτάκη, «αλλά θα βασίζονται στην αναπτυξιακή πολιτική της οικονομίας και όχι στο στράγγισμα των επαγγελματιών, των πολιτών, προκειμένου μετά, σε συνδυασμό με τη μείωση των αναγκαίων δημοσίων επενδύσεων, να γίνουν επιδόματα».
Κληθείς να σχολιάσει το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, με τίτλο «Θέλουν χάος στη ΔΕΘ», ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε -μεταξύ άλλων- ότι η διοργάνωση συλλαλητηρίων στη ΔΕΘ είναι ένα σταθερό χαρακτηριστικό, επισήμανε πως «χρειάζεται νηφαλιότητα» και σημείωσε ότι εφόσον η διαμαρτυρία των πολιτών γίνεται «σε ένα πλαίσιο δημοκρατικό, που αποφασίζουν να τονίσουν και να διατρανώσουν την άποψή τους, όποια είναι αυτή, εφόσον γίνεται μέσα σε νόμιμα πλαίσια δεν πιστεύω ότι κανείς μπορεί να πει ότι κακώς το κάνουν. Διότι αν το πει για κάποιους θα πρέπει να το πει και για άλλους. Επομένως, εφόσον τηρηθεί ο νόμος και η τάξη, εφόσον όλα γίνουν ευπρεπώς, από εκεί και πέρα νομίζω ότι δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο διότι οι διαδηλώσεις, οι διαμαρτυρίες είναι κάτι το οποίο σχεδόν έχει γίνει σύμφυτο με ΔΕΘ”.
Για την αντιπαράθεση που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα στο Twitter μεταξύ του ιδίου και του εκπροσώπου του AKP, Ομέρ Τσελίκ, ο κ. Κουμουτσάκος σχολίασε: «Υπέδειξα στον κ. Τσελίκ ότι με το να συνεχιστεί αυτή η εμπρηστική ρητορεία με συνεχείς επιθέσεις αβάσιμες κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης -κατ’ επέκταση κατά της ελληνικής Δημοκρατίας- δεν μπορεί να είναι βάση και ατμόσφαιρα στήριξης μιας προσπάθειας βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Είναι πλήρως αντιπαραγωγικό και απαράδεκτο».
Ο κ. Κουμουτσάκος είπε ακόμα πως «ήταν ακραία η επίθεση που έκανε (ο κ. Τσελίκ με τις δηλώσεις του) στην ελληνική πλευρά και δεν είδα να έχει ανακλαστικά το υπουργείο Εξωτερικών έστω και με μια ολιγόλογη, μιας πρότασης, ανακοίνωση να καταδικάσει αυτή την ακραία επιθετικότητα κατά της ελληνικής Δικαιοσύνης και της Ελλάδας».
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]