Τα τρία χαρτιά του κ. Τσίπρα στη χθεσινή συζήτηση, στην προσπάθειά του να χτυπήσει προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απαντήθηκαν και έπεσαν στο κενό.
Στο κενό έπεσαν οι… αποκαλύψεις πως ο αρχηγός της Ν.Δ. είπε στην Ανγκελα Μέρκελ και τον Ολαφ Σολτς «να μην τολμήσουν να αναβάλουν τη μείωση των συντάξεων», με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά ότι δεν συναντήθηκε με την κ. Μέρκελ, ενώ με τον κ. Σολτς η συνάντηση ήταν κατ’ ιδίαν και όπως είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. «είναι λίγο δύσκολο ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών να ενημέρωσε την Εφημερίδα των Συντακτών και τον Θανάση Καρτερό, τον διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, για τη συνάντηση και μάλιστα όχι για αυτά που είπε ο ίδιος, αλλά για αυτά που είπε ο συνομιλητής του»!
Στο κενό έπεσε η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να υπονοήσει σχέσεις διαπλοκής του προέδρου της Ν.Δ. με τον Κωνσταντίνο Φρουζή της Novartis, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά ότι όταν συναντήθηκαν σε μία κοινωνική εκδήλωση ούτε εκείνος είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να γίνει πρόεδρος της Ν.Δ., ούτε ο κ. Φρουζής ήταν διευθύνων σύμβουλος.
Στο κενό έπεσε και η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εμφανίσει ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ένα «κρυφό σχέδιο» που αν γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ. σκοπός του είναι να καθηλώσει τον κατώτατο μισθό, να μειώσει συντάξεις, να μετατρέψει το 8ωρο σε 12ωρο, να κάνει απολύσεις κ.λπ., όταν ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι υποστήριξε την ανάγκη αύξησης του κατώτατου μισθού ενώπιον των μελών του ΣΕΒ και τον προκάλεσε να πει πότε τα έχει πει αυτά τα πράγματα και πού και απάντηση δεν πήρε.
Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι επιδόθηκε σε ένα υβρεολόγιο, δεν απάντησε όμως σε κανένα ερώτημα από τα όσα έθεσε ο κ. Μητσοτάκης για την οικονομία, την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους συνταξιούχους κ.λπ.
Κεφαλογιάννης για τον ελληνικό «Iron Dome»: Θα είναι έτοιμος εντός του 2026
1. Οι «αποκαλύψεις» πως ο αρχηγός της Ν.Δ. είπε στην Ανγκελα Μέρκελ και τον Ολαφ Σολτς «να μην τολμήσουν να αναβάλουν τη μείωση των συντάξεων»
2. Η προσπάθεια Τσίπρα να υπονοήσει σχέσεις διαπλοκής του προέδρου της Ν.Δ. με τον Κωνσταντίνο Φρουζή της Novartis
3. Η πρωθυπουργική παρασκηνιακή «γνώση» ότι ο Μητσοτάκης έχει «κρυφό σχέδιο» (αν γίνει κυβέρνηση η Ν.Δ.) να καθηλώσει τον κατώτατο μισθό, να μειώσει συντάξεις, να μετατρέψει το 8ωρο σε 12ωρο, να κάνει απολύσεις κ.λπ.
Σε ό,τι αφορά τη διαπλοκή, όταν ο κ. Μητσοτάκης τού μίλησε για ονόματα επιχειρηματιών με τους οποίους ο ίδιος έχει συναντηθεί προσωπικά, ο πρωθυπουργός έσπευσε να απαντήσει για τις συναντήσεις του με επιχειρηματίες, αφήνοντας εκτός τον Ιβάν Σαββίδη και τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη – και παρουσιάζοντας επιλεκτικά γεγονότα: «Με ρωτήσατε αν μεταξύ άλλων έχω συναντήσει τον κ. Μπόμπολα, τον κ. Ψυχάρη, τον κ. Μαρινάκη, τον κ. Καλογρίτσα. Για να δούμε, τι χατίρια έχει κάνει σε αυτούς η κυβέρνηση; Ο κ. Μπόμπολας δεν έχει πια την εφημερίδα “Eθνος” γιατί δεν του χαρίστηκαν τα δάνεια. Για τον κ. Καλογρίτσα να ρωτήσετε τον κ. Θεοδωρικάκο.
Ο κ. Ψυχάρης δεν έχει πια τον ΔΟΛ, ενώ έχασε και το σπίτι του στο Πόρτο Χέλι γιατί δεν του χαρίστηκαν τα δάνεια. Ο κ. Μαρινάκης, αν και συναντήθηκε μαζί μου, δεν γλίτωσε να του ασκηθεί ποινική δίωξη για τις δουλειές του. Oσο θα είμαστε κυβέρνηση, θα είναι όλοι οι πολίτες ίσοι απέναντι στον νόμο», τόνισε και προσέθεσε ότι «το κρίσιμο ερώτημα δεν είναι αν ένας πολιτικός συναντά επιχειρηματίες, αλλά αν αποδέχεται τα αιτήματά τους και τους κάνει τα χατίρια έναντι ανταλλαγμάτων στήριξης».
Oταν όμως ο κ. Μητσοτάκης στην τριτολογία του υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση «έσπασε» σε οκτώ κομμάτια την εθνική οδό Πατρών – Πύργου για να δώσει τα τέσσερα στη χρεοκοπημένη επιχείρηση του κ. Καλογρίτσα, με αποτέλεσμα το έργο να έχει εγκαταλειφθεί επειδή ο κ. Καλογρίτσας δεν μπορεί να το τελειώσει, ο κ. Τσίπρας στη δική του τριτολογία δεν απάντησε. Ωστόσο, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να αποδείξει ότι ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μακριά από τη διαπλοκή, υποστηρίζοντας για άλλη μία φορά τους Γιώργο Σταθάκη και Αλέκο Φλαμπουράρη για τις υποθέσεις με τα πόθεν έσχες τους, ώστε να φέρει στην αίθουσα το πόθεν έσχες της συζύγου του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβας. «Δεν είμαστε το ίδιο, έχουμε άλλη διαδρομή. Δεν θα σας βγουν σε καλό οι συγκρίσεις. Και για να τελειώνουμε με αυτό το ανέκδοτο, σταματήστε να παρουσιάζετε, κ. Μητσοτάκη, τον εαυτό σας ως θύμα κακόβουλης δημοσιογραφίας και δημοσιευμάτων που κατευθύνονται από το Μαξίμου και εμένα προσωπικά», κατέληξε.
Αναφορικά με το Σκοπιανό, ο κ. Τσίπρας ισχυρίστηκε ότι στη Ν.Δ. έγιναν «όψιμοι Μακεδονομάχοι για να μη σας διασπάσουν το κόμμα». Είπε ότι για τη γλώσσα, η χώρα μας βρέθηκε προ τετελεσμένων από τη συμφωνία του 1977 ενώ για το έθνος, δεν αναφέρεται πουθενά στη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, αλλά αναφέρεται μόνο η ιθαγένεια. Oταν ο κ. Μητσοτάκης τού υπενθύμισε την υπογραφή του κ. Τσακαλώτου το 2007 σε κείμενο υπέρ της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο κ. Μητσοτάκης το 1993 σε περιοδικό με τίτλο «όχι και μεγάλο θέμα η Μακεδονία».
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]