Η έναρξη σηματοδοτήθηκε με τον κύριο Στέλιο Δρυ, Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας foodstandard Α.Ε., συντονιστή φορέα του έργου, να παίρνει τον λόγο καλωσορίζοντας το κοινό. Ο κύριος Δρυς μίλησε για την σπουδαιότητα του προγράμματος, καθώς και για όλους του εμπλεκόμενους με αυτό.
Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος του Α.Ε.Σ. Στέρνας, κύριος Αδαμόπουλος Σταύρος, τόνισε τη σημασία της καινοτομίας και της αξιοποίησης τέτοιων προγραμμάτων για τη δημιουργία νέων προϊόντων. Όπως ανέφερε, η συνεισφορά του έργου για τους ελαιοκαλλιεργητές του Α.Ε.Σ. Στέρνας ήταν μεγίστης σημασίας.
Ο κύριος Ευστάθιος Ζ. Πανάγου, καθηγητής του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του Γ.Π.Α., παρουσίασε τα σημαντικά αποτελέσματα του έργου και μίλησε για τα ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν για την υλοποίηση του έργου. Έπειτα από μία εποικοδομητική συζήτηση με τους συμμετέχοντες, γράφτηκε ο επίλογος της εκδήλωσης.
Το ProbioticOlives δεν αποτελεί απλώς ένα ακόμη ερευνητικό πρόγραμμα, αλλά ανοίγει νέους δρόμους για την προώθηση της υγείας των καταναλωτών, την ενδυνάμωση της ελληνικής οικονομίας και την ενίσχυση της αειφορίας στην αγροτική παραγωγή.
.