Αρχικά, όπως αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, ο πρωθυπουργός που μεταβαίνει στην Θεσσαλονίκη για την τετραμερή Σύνοδο Ελλάδας – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας, επιλέγει να μείνει μακριά από το κέντρο της πόλης.
Ενώ λοιπόν όλες οι αντίστοιχες εκδηλώσεις μέχρι τώρα γίνονταν εντός του πολεοδομικού ιστού και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, αυτήν την φορά η σύνοδος και οι εργασίες της θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο ΗΥΑΤΤ, δηλαδή, δίπλα από το αεροδρόμιο «Μακεδονία».
Πρόκειται σαφέστατα για μία κίνηση τακτικισμού με το πρόσχημα της ασφάλειας, αφού ο λαός της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης είναι εξοργισμένος με την συμφωνία με τα Σκόπια.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα αφιχθεί περίπου στις 18:00 και θα επιστρέψει στην Αθήνα το βράδυ. Για τις 20:00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον Λευκό Πύργο, ενώ δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί ακόμη μία σε χώρο κοντά στο ξενοδοχείο ΗΥΑΤΤ.
Ο Αλέξης Τσίπρας θα ξαναπάει στο ΗΥΑΤΤ τη Δευτέρα, προκειμένου να μιλήσει στη γενική συνέλευση του ΣΒΒΕ, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο αλλά τελικά αναβλήθηκε για τις 9 Ιουλίου.
Ο Καμμένος… βομβαρδίζει, η κυβέρνηση παραπατάει
Σε κινούμενη άμμο βρίσκεται η κυβερνητική πλειοψηφία, μετά τη συνέντευξη Τύπου του Πάνου Καμμένου, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα φροντίσει προσωπικά να μην έρθει ποτέ η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή ζητώντας εκλογές, δημοψήφισμα ή αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών.
Η Ελλάδα χαιρετίζει τη συμφωνία για την εκεχειρία στη Γάζα – Ώρα για την ανθρωπιστική βοήθεια
Ανεξάρτητα αν πρόκειται για άλλη μία «σικέ διαφωνία» ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, για μια προσπάθεια να ανέβει το ποσοστό των ΑΝΕΛ που γκρεμίζεται ή μία μεθόδευση με σκοπό την πρόκληση πολιτικών εξελίξεων, όπως πιστεύουν στην αντιπολίτευση, η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στη συγκυβέρνηση έχει καταστεί τοξική τόσο προς την ελληνική κοινή γνώμη όσο και προς τους εταίρους της Ελλάδας.
Η κυβέρνηση αναδύει πολιτική αστάθεια και εκπέμπει εικόνα κυβέρνησης υπό προθεσμία, που δεν μπορεί να διαρκέσει για πολύ.
Hδη έχει να αντιμετωπίσει σενάρια για το αν θα περιμένει να γίνει το δημοψήφισμα στα Σκόπια στις 16 Σεπτεμβρίου ή θα επιχειρήσει να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις ή για το τι θα κάνει αν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει τελικά προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, πολύ πριν από τους υπολογισμούς του Μαξίμου, δηλαδή πριν το τέλος του 2018.
Παροχές και αλλαγή ατζέντας για την Μακεδονία
Με όλα τα παραπάνω και στο μικροσκόπιο την οργή του κόσμου, η κυβέρνηση φαίνεται πως ετοιμάζει ψευδεπίγραφες υποσχέσεις προκειμένου να στρέψει την προσοχή του κόσμου μακριά από το Σκοπιανό.
Στο πλαίσιο αυτό «βοηθά» και η αμφίσημη δήλωση του Πιερ Μοσκοβισί για τις συντάξεις, την ώρα που σύμφωνα με τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός έχει επιστήσει την προσοχή των υπουργών προκειμένου να μπορέσουν να παράγουν οικονομικά αποτελέσματα.
Όπως λένε οι γνωρίζοντες, στο Μαξίμου, ετοιμάζονται για προεκλογική ΔΕΘ και ετοιμάζουν την ατζέντα του Αλέξη Τσίπρα για την Διεθνή Έκθεση προκειμένου αυτή να είναι επικεντρωμένη στην οικονομία.
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]