97 στελέχη ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης, 16 κατά και 5 λευκά σε μία συνεδρίαση που δεν έλειψαν και οι αιχμές από τον Σταύρο Θεοδωράκη για τα σενάρια που θέλουν το κόμμα του να στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ αντικαθιστώντας τους ΑΝΕΛ.
Η συνεδρίαση είναι κλειστή και ξεκίνησε με ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εισηγήθηκε στα στελέχη του Ποταμιού την αποχώρηση.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες ανέφερε ότι ο αρχικός του στόχος, που ήταν να διευρυνθούν οι δυνάμεις στο Κίνημα Αλλαγής, δεν επετεύχθη και ως εκ τούτου θεωρεί ότι η ενδεδειγμένη λύση αυτήν τη στιγμή είναι να χωρίσουν οι δρόμοι με το ΚΙΝΑΛ. Ο επικεφαλής του Ποταμιού, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εξήγγειλε συνέδριο του κόμματος από τον Σεπτέμβριο για να αποφασισθεί η περαιτέρω αυτόνομη πορεία του, ενώ διέψευσε σενάρια ότι έχει προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας είτε με τη ΝΔ, είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναμενόταν οι βουλευτές του Ποταμιού στηρίζουν την πρόταση του Στ. Θεοδωράκη κάνοντας ταυτόχρονα την αυτοκριτική τους ωστόσο οι διαφωνίες είναι ανοιχτές δίνοντας δραματικό τόνο στη συνεδρίαση της ΜΕΣΥΑ του Ποταμιού που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Εντύπωση προκάλεσε κείμενο του ευρωβουλευτή Μίλτου Κύρκουκαι του ηγετικού στελέχους Γιάννη Μεΐμάρογλου στο οποίο προτείνουν την παραμονή στο Κίνημα Αλλαγής, του Ποταμιού υπό συγκεκριμένους προγραμματικούς όρους που αφορούν σε πέντε βασικές μεταρρυθμίσεις (Δημόσια Διοίκηση- Διακυβέρνηση, Άρση Εμποδίων Επιχειρηματικότητας, Γεωργία, Τουρισμός, Ενέργεια). Ταυτόχρονα προτείνεται σαφές χρονοδιάγραμμα για τη διαδικασία υλοποίησής τους, το οποίο θα περιλαμβάνει τις δράσεις των πρώτων 100 ημερών, ενός χρόνου και τριών χρόνων, από την οποιαδήποτε κυβέρνηση θα στηρίξει το Κίνημα Αλλαγής, καθώς και τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς, που θα τρέξουν τις μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνει.
Ο Δένδιας ενημέρωσε τον Μητσοτάκη για τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και τον θόλο
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Σταύρος Θεοδωράκης και όσοι υποστηρίζουν την πρότασή του δεν επιθυμούν η συγκεκριμένη πρόταση να τεθεί σε ψηφοφορία επικαλούμενοι διαδικαστικούς λόγους.Οι βουλευτές πάντως κάνοντας έντονη αυτοκριτική για τη στάση τους, στήριξαν την πρόταση του Στ. Θεοδωράκη για αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Ποτάμι , καθώς η συνεδρίαση είναι κλειστή για τους δημοσιογράφους, «Ο Γ. Μαυρωτάς τάχθηκε υπέρ της δυναμικής επιστροφής του Ποταμιού.
Ο Γ. Αμυράς είπε ότι θα πρέπει στις επόμενες ευρωεκλογές το Ποτάμι να μην είναι με τους Σοσιαλιστές και τους Δημοκράτες, αλλά με τους Φιλελεύθερους ή τον Μακρόν.
O Σπ. Δανέλλης έκανε την αυτοκριτική του και είπε ότι υπερέβαλε στις τελευταίες εμφανίσεις του και η θέση του παραμένει σταθερή για ένα ενωμένο δυνατό Ποτάμι.
Ο Γρηγόρης Ψαριανός επιτέθηκε στην ψευδεπίγραφη αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ και είπε ότι θα παραμείνει σε ένα Ποτάμι που θα επιστρέψει στις αρχές του.
O Σπ. Λυκούδης είπε ότι δεν θα μείνει ούτε μια ώρα σε ένα κόμμα-εννοώντας το Κίνημα Αλλαγής-, που του λένε ότι όλα τα αποφασίζει ο αρχηγός και διευκρίνισε ότι «τις επόμενες μέρες θα συγκληθούν οι Μεταρρυθμιστές της Αριστεράς για να αποφασίσουν πώς θα συγχρονίσουν το βήμα τους με το Ποτάμι».
Υπέρ της παραμονής στο Κίνημα Αλλαγής τάχθηκαν ο Παναγιώτης Βλάχος (της κίνησης «Μπροστά»), ο Παναγιώτης Καρκατσούλης κι άλλα στελέχη. «Σας καλώ να μην τα παρατήσουμε. Να μην ενδώσουμε τόσο εύκολα σε ένα νέο ‘όχι’, σε μια πορεία χωρίς στρατηγική, σε ένα άλμα στο κενό» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της κίνησης «Μπροστά».
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]