Ελεύθερος Τύπος
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η βία, η ανομία και τα προβλήματα των πολιτών στο στόχαστρο της ΝΔ

Η βία, η ανομία και τα προβλήματα των πολιτών στο στόχαστρο της ΝΔ

Στη «μεγάλη εικόνα» που σχετίζεται με τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων πολιτών επιμένει η Ν.Δ., διατηρώντας στο επίκεντρο της αντιπολιτευτικής της ατζέντας την οικονομία και την ασφάλεια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που ξεκινά από σήμερα διήμερη περιοδεία σε Σύμη και Ρόδο, δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει το κόμμα του να αντιστέκεται στο κλίμα «σκανδαλολογίας» που καλλιεργεί η κυβέρνηση και να επιδιώκει τη διαρκή επαφή με τους πολίτες, συζητώντας μαζί τους για το σχέδιο της Ν.Δ. και για τις λύσεις που προτείνει σε ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους.

Ενα από αυτά σχετίζεται με την ασφάλεια, όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πραγματοποίησε χθες την δεύτερη, μέσα στα τελευταία 24ωρα, δημόσια παρέμβαση. Μέσω αυτής ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε για μία ακόμη φορά ότι ο τερματισμός των φαινομένων βίας και ανομίας θα αποτελέσει άμεση προτεραιότητα για τη Ν.Δ., καθώς «οι πολίτες, ασχέτως πολιτικής και ιδεολογικής τοποθέτησης, απαιτούν ασφάλεια στις πόλεις και τις γειτονιές τους», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Εγγυώμαι ότι τα φαινόμενα αυτά θα σταματήσουν αμέσως από την επόμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.», ήταν το μήνυμα του προέδρου της Ν.Δ. μέσω της δήλωσης που πραγματοποίησε στον απόηχο της «επέκτασης της βίας και της ανομίας από το κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της χώρας».

«Το ελληνικό κράτος δεν θα ανέχεται πράξεις ή απειλές βίας. Οι πολίτες θα προστατεύονται. Η Αστυνομία έχει τις επιχειρησιακές δυνατότητες να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Θα της παρέχουμε την πολιτική κάλυψη για να επιτελέσει την αποστολή της», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος περιγράφοντας τη σημερινή κατάσταση σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «οι πολίτες νιώθουν ανασφάλεια, καθώς κινδυνεύουν οι ίδιοι και οι περιουσίες τους από διάφορους ανεξέλεγκτους κουκουλοφόρους».

«Η κυβέρνηση έφτασε στο πρωτοφανές σημείο να διαπραγματεύεται με κατηγορούμενους για τρομοκρατία και εν τέλει να κάνει ό,τι της ζητούν. Αυτό συνιστά βαρύ πλήγμα για τη δημοκρατική νομιμότητα και το κράτος δικαίου. Είναι πρόκληση για τους πολίτες που αισθάνονται απροστάτευτοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και υπογράμμισε ότι «οι φυλακές του Κορυδαλλού θα πάψουν να είναι άντρο ώσμωσης ποινικών και τρομοκρατών», οι οποίοι «θα μεταφερθούν σε φυλακές υψίστης ασφαλείας».

Σημειώνεται ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επανειλημμένα δεσμευθεί ότι δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας θα είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης της Ν.Δ.

Για οικονομία

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για ανάπτυξη 1,4% επιβεβαιώνουν την ορθότητα των προειδοποιήσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την αδυναμία της κυβέρνησης να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ισχυρής ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα προκειμένου να μην είναι ευάλωτη σε πιέσεις των αγορών μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος.

Στην Πειραιώς κάνουν λόγο για «αναιμικό ρυθμό μεγέθυνσης το 2017, πολύ χαμηλότερο από τις αρχικές προβλέψεις της κυβέρνησης, αλλά και τις πρόσφατες εκτιμήσεις του κ. Τσίπρα» και επισημαίνουν ότι για μία ακόμη φορά η ίδια η πραγματικότητα είναι που διαψεύδει το αναπτυξιακό αφήγημα που επιχείρησε να δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε επισημάνει άλλωστε πριν από λίγες ημέρες ότι «δεν γίνεται να είμαστε ευχαριστημένοι με ανάπτυξη 1,5%, όταν γυρίζοντας τα ρολόγια μας πίσω, στο 2014, οι τότε προβλέψεις μιλούσαν για ανάπτυξη κοντά στο 3% για την περίοδο 2015-2017».

Οι τομεάρχες Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, και Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ντόρα Μπακογιάννη, υπογράμμισαν σε δήλωσή τους ότι «η Ελλάδα είναι, σύμφωνα με τις διεθνείς εκθέσεις, η μοναδική – παγκοσμίως- αρνητική αναπτυξιακή έκπληξη την τελευταία τριετία».

«Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αδιέξοδης πολιτικής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., που έχει οδηγήσει στη διεύρυνση του αναπτυξιακού χάσματος με την υπόλοιπη Ευρώπη», πρόσθεσαν τα δύο γαλάζια στελέχη και τόνισαν την ανάγκη μίας διαφορετικής οικονομικής πολιτικής που θα αναστρέψει αυτή την πορεία, με βασικούς άξονες: «την πραγματοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών και ιδιωτικοποιήσεων, την αλλαγή του μίγματος δημοσιονομικής πολιτικής, δίνοντας έμφαση στη μείωση των φόρων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, την ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας της ελληνικής οικονομίας».

Τα στελέχη της Ν.Δ. υπογράμμισαν ότι η εφαρμογή μίας τέτοιας οικονομικής πολιτικής θα οδηγήσει «σε υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, στη δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής», διευκρίνισαν ωστόσο ότι η «υλοποίησή της απαιτεί μια άλλη, μεταρρυθμιστική, σοβαρή, συνεκτική και αξιόπιστη κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ξεκινά σήμερα διήμερη περιοδεία στη Σύμη και τη Ρόδο. Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στη Σύμη με τη δημοτική αρχή και τους φορείς του νησιού και το απόγευμα θα μεταβεί στη Ρόδο, όπου θα συναντηθεί με τουριστικούς φορείς του νησιού.

Αύριο, ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, ενώ θα επισκεφθεί και τον Αρχάγγελο, τη Νέα Μονή της Παναγιάς της Τσαμπίκας και την Αφάντου.

Απόστολος Χονδρόπουλος
[email protected]
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]

Προτεινόμενα για εσάς

Μητσοτάκης σε Σίσι: Αποσταθεροποιητικός ο ρόλος της Τουρκίας – Διάλογος με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Σύνοδος Κορυφής Μητσοτάκη, Σίσι, Αναστασιάδη στην Αθήνα – Στρατηγική συμμαχία στη Μεσόγειο

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Κυριάκος Μητσοτάκης για Ντόρα Μπακογιάννη: Έχει δώσει πολλές μάχες – Θα βγει νικήτρια

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom

Μητσοτάκης για δημογραφικό: Συρρικνωνόμαστε – Αυτές είναι οι πέντε κυβερνητικές προτεραιότητες

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Μητσοτάκης στη Βουλή: Δεν ισχύουν τα ψέμματα του ΣΥΡΙΖΑ – Δίνουμε μάχη να εμβολιαστούν οι συμπολίτες μας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Βουλή – LIVE: Μετωπική Μητσοτάκη Τσίπρα για την πανδημία και τις δημοσκοπήσεις

Λάμπρος Κατσαρός

Η χώρα διευρύνει τις συμμαχίες της και δυναμώνει

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Δημοσκόπηση Interview: Προβάδισμα 13% της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ – Τι λένε οι πολίτες για την άρση μέτρων και η δημοφιλία των υπουργών

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Επιστολή Μπλίνκεν σε Μητσοτάκη: Θα διαφυλάξουμε την κυριαρχία των χωρών μας έναντι απειλών

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom