Σε μια σύντομη ανάρτησή του, από την Καλαμάτα, η οποία τιτλοφορείται «Για να σταματήσει η παραπληροφόρηση» το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς αναφέρει: «Από την “παρέα” που κρατήθηκε στις φυλακές Πικερμίου, τις ημέρες της Χούντας, μετά και τον θάνατο του Λεωνίδα Κύρκου, είχαμε μείνει εμείς οι δυο. Θεώρησα σωστό και πιστεύω ότι είχα υποχρέωση, να αποχαιρετήσω τον Κώστα Μητσοτάκη, ιδιωτικά με την επίσκεψη μου στο σπίτι της οικογένειάς του».
Στη συνέχεια αναφέρει, πως «όσο για την ιστορία και το αν έγινε εμφύλιος στην Κρήτη, στο αποχαιρετιστήριο μου σημείωμα αναφέρομαι καθαρά για την περίοδο της Κατοχής. Αυτό έχει καταγραφεί στην ιστορία του τόπου. Όσα γράφονται και όσες αναφορές γίνονται, αφορούν την περίοδο του ελληνικού εμφυλίου και έχουν άλλο στόχο και όχι την αποκατάσταση της αλήθειας».
Το συγκινητικό γράμμα του Γλέζου για τον Μητσοτάκη: «Δεν ήμασταν οχτροί»
Να σημειωθεί ότι την οικογένεια Μητσοτάκη είχε επισκεφθεί την Τρίτη ο Μανώλης Γλέζος για να τη συλλυπηθεί για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Μάλιστα, ο Μανώλης Γλέζος κρατούσε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο, το οποίο παρέδωσε στην Ντόρα. Επίσης παρέδωσε ένα γράμμα στην οικογένεια Μητσοτάκη, που ξεκινούσε με ένα απόσπασμα από την Ομήρου Ιλιάδα Ι 63-65, όπου έλεγε: «Αφρήτωρ, αθέμιστος, ανέστιος, έστιν εκείνος ος πολέμου έραται επιδημίου οκρυόεντος» (σ.σ ακοινώνητος , ανόσιος και απάτρις είναι αυτός που τον φρικιαστικό εμφύλιο πόλεμο αγαπά).
Στο γράμμα προς την οικογένεια του εκλιπόντος, ο Γλέζος έγραφε: «Πιστός στο αξίωμα αυτό ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε ο πρωτουργός να αποφευχθεί και να μην υπάρξει εμφύλιος πόλεμος στην Κρήτη, στη διάρκεια της κατοχής. Όποια αντίθεση και αν έχεις μαζί του, οφείλεις να του το αναγνωρίσεις. Γνωρίστηκα μαζί του το 1953 και υπήρξαν διαφορετικές απόψεις μας για το πολιτικό γίγνεσθαι. Η διαφορά, όμως αυτή δεν υπήρξε να γίνουμε οχτροί. Η χούντα στις 21 Απριλίου 1967 μας ξαναντάμωσε στον ίδιο θάλαμο στο Γουδή και μετά στο Πικέρμι. Γνωστή η ιστορία που έχουμε από κοινού δημοσιοποιήσει».
Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φανερά συγκινημένος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα σύστησε στην μικρή κόρη του Δάφνη τον κ. Γλέζο, λέγοντάς της: ««Έχεις απεναντί σου έναν μεγάλο ήρωα, έναν αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης».