Ελεύθερος Τύπος
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Επιστρέψατε από διακοπές; Το φθινοπωρινό «check up» στο κατοικίδιό σας

Καραφυλλίδης ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Καταρχάς ας ευχηθούμε ένα καλό φθινόπωρο και έναν ελπιδοφόρο χειμώνα με την εύρεση λύσης για τη νόσο covid-19!

Αν είστε από τους τυχερούς που γυρίσατε από ξεκούραση μαζί με το ζωάκι σας, τότε καλό θα ήταν να δώσουμε ορισμένες συμβουλές, με την επιστροφή στην καθημερινότητα.

  • Σε περίπτωση που πήγατε σε κάποια απομακρυσμένη περιοχή και το ζωάκι σας ακολούθησε, καλό θα ήταν να ρωτήσετε τον ιατρό σας αν χρειάζεται να κάνετε μια εξτρά αποπαρασίτωση.

Ένδο και έξω αποπαρασιτώσεις ώστε να είστε καλυμμένοι για όλα τα ενδεχόμενα. Καθότι αναλόγως της περιοχής όπως έχουμε ξαναπεί, ενδέχεται διαφορετικό παρασιτικοί φορτίο ή ακόμα και διαφορετικά είδη παρασίτων.

  • Αν το σκυλάκι σας κολυμπούσε συχνά στη θάλασσά, τότε καλό θα ήταν να το κάνετε ένα καλό μπάνιό με κάποιο ειδικό σαμπουάν, ώστε και να καθαρίσει από το αλάτι της θάλασσας αλλά και να επανέλθει το τρίχωμα γρήγορα σε καλή κατάσταση. Ειδικά στην περίπτωση που το ζώο σας εμφανίζει συχνά κάποια δερματοπάθεια, καλό θα ήταν να είστε σχολαστικοί
  • Αν κατά τη διάρκεια των διακοπών σας είδατε κάποιό τσιμπούρι-ψύλλο να είναι πάνω στο ζώο σας, τότε χρήσιμο θα ήταν να πηγαίνατε μια επίσκεψη στον ιατρό σας, ώστε να εξασφαλίσει ότι απομακρύνθηκαν και να σας μιλήσει για την πιθανότητα διενέργειας εξετάσεων, ώστε να βρεθεί, αν τα συγκεκριμένα παράσιτα πρόλαβαν να μεταδώσουν κάποια ασθένεια στον μικρό σας φίλο.
  • Ακόμα και να μην είδατε κάτι περίεργο ή αν δεν πήρατε μαζί τον σκύλο σας στις διακοπές το φθινόπωρο-χειμώνα καλό θα ήταν πάντα να κάνετε έναν έλεγχο συνδυαστικά με εξετάσεις αίματός, καθώς το καλοκαίρι έχουμε και τα κουνούπια και τις σκνίπες που είναι νούμερο ένα αιτίες μετάδοσης νόσων στην Ελλάδα( διροφιλαρίωση-λεισμανίαση ).

Καλό φθινόπωρο-καλό χειμώνα με μια νέα ελπίδα για μια καινούργια μέρα!

Από το περιοδικό FΖην που κυκλοφόρησε με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Η περιέργεια… έκαψε τον σκύλο: Πώς ένα κατοικίδιο παραλίγο να βάλει φωτιά σε διαμέρισμα [βίντεο]

Δημήτρης Κατσάκος