Ο λευκισμός, που είναι διαφορετική πάθηση από τον αλμπινισμό, που αναστέλλει τη χρώση στα κύτταρα του δέρματος, συνεχίζουν να παράγουν μελανή χρωστική ουσία στον μαλακό τους ιστό, γεγονός που εξηγεί τα σκούρα μάτια των λευκών καμηλοπαρδάλων και άλλους χρωματισμούς.
Οι καμηλοπαρδάλεις εντοπίστηκαν αρχικά από ντόπιους στην περιοχή Γκαρίσα της Κένυας και κατόπιν ενημερώθηκαν επιστήμονες, που μπόρεσαν να καταγράψουν τα σπάνια ζώα.
Αυτό είναι το Bagger 293, η μεγαλύτερη κινούμενη κατασκευή στην ξηρά
«Ήταν πολύ κοντά μας και εξαιρετικά ήρεμες, ενώ δεν έδειξαν να ενοχλούνται από την παρουσία μας. Η μητέρα προχωρούσε πάντα μπροστά και έδειχνε να κάνει νόημα στο μικρό της πότε να κρύβεται στους θάμνους», είπαν οι αρμόδιοι που μελέτησαν τα ζώα.
https://www.youtube.com/watch?v=9Qz2ivAd4kQ
Οι συγκεκριμένες καμηλοπαρδάλεις που εντοπίστηκαν στην Κένυα αποτελούν μόλις το τρίτο στα χρονικά καταγεγραμμένο περιστατικό εμφάνισης λευκής καμηλοπάρδαλης. Στην ίδια περιοχή είχε αναφερθεί η παρουσία ενός τέτοιου ζώου τον Μάρτιο του 2016, ενώ στην Τανζανία, είχε εντοπιστεί μια λευκή καμηλοπάρδαλη τον Ιανουάριο της ίδιας χρονιάς.